Preşedintele HNA Group cade de pe un parapet şi moare în Franţa

Wang Jian, co-fondator şi preşedinte al conglomeratului chinez HNA Group
Wang Jian, co-fondator şi preşedinte al conglomeratului chinez HNA Group (Captură Foto)

Co-fondatorul şi preşedintele conglomeratului chinez HNA Group a murit după ce a căzut de pe un parapet în sudul Franţei, în timp ce vizita regiunea Provenţa.

Wang Jian, în vârstă de 57 de ani, s-a urcat pe un parapet înalt pentru a fotografia pitorescul sat Bonnieux şi a căzut de pe el, a afirmat poliţia.

Serviciul sanitar din regiune nu au reuşit să îi salveze viaţa.

Wang a contribuit la transformarea HNA într-una dintre cele mai mari companii din lume, cu active în aviaţie, turism şi finanţe, potrivit BBC.

HNA are un pachet major de acţiuni în Deutsche Bank, în lanţul hotelier Hilton, în zgârâie nori în Londra şi peste 400.000 de angajaţi în întreaga lume.

Compania se află în prezent în procesul de vânzare a unor active internaţionale cu scopul de a-şi reduce datoria internă acumulată în timpul rapidei extinderi a companiei în ultimii ani.

Poliţia nu tratează moartea sa ca fiind suspectă.

Wang a făcut parte dintr-un grup de aproximativ 10 turişti care vizita Bonnieux, în zona Luberon, marţi dimineaţă, potrivit site-ului francez de ştiri Bleu.

El se afla în apropierea bisericii satului, când s-a căţărat pe un parapet în jurul orei locale 11:30 (09:30 GMT) pentru a fotografia panorama minunată oferită de pădurea Cedres, precizează site-ul.

Colegii de călătorie ai lui Wang au declarat poliţiei, prin intermediul interpretului lor, că acesta a avut un accident.

Hubert Meriaux, de la poliţia locală a fost citat de Reuters afirmând că Wang ceruse familiei sale să îi facă o poză căţărat pe un parapet, moment în care acesta a căzut.

Potrivit unor surse, el a căzut de la o distanţă de 12-15 metri.

În calitate de co-fondator al unei companii aeriene regionale din China, ascensiunea lui Wang Jiang în afacerile internaţionale a fost considerată surprinzătoare de multe persoane.

Wang şi Chen Feng au transformat HNA (Hainan Airlines) într-una dintre cele mai acaparatoare companii din China, având active în valoare de peste 230 miliarde de dolari şi o datorie imensă.

Decesul lui Wang Jian pare să fi atras curiozitatea multor utilizatori de Internet din China. Luna trecută, HNA a negat zvonurile că Chen ar fi murit. Autorităţile din Franţa au confirmat că moartea lui Wang nu este tratată ca suspectă.

Deşi nu este la fel de cunoscut ca şi Chen în mass media, s-a afirmat că Wang a adoptat o abordarea practică în ceea ce priveşte conducerea companiei. Acest lucru ar putea explica de ce obligaţiunile în dolari ale HNA au scăzut după ce compania a confirmat ştirile privind moartea sa.