Preşedintele FADERE îl acuză pe Ponta că bagă în seamă Diaspora doar în preajma alegerilor

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a fost acuzat de preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Româneşti din Europa (FADERE), Daniel Ţecu, că îi bagă în seamă pe românii din străinătate doar în preajma alegerilor.

Potrivit B1, premierul l-a ignorat pe preşedintele FADERE, Daniel Ţecu, chiar la un eveniment dedicat Diasporei, refuzând să stea de vorbă cu el pe motiv că nu ar reprezenta toţi românii. Mai mult, premierul i-a acuzat pe românii din străinătate că nu sunt uniţi.

„Eu, de câte ori am mers în Spania, Italia, Franţa, m-am întâlnit cu prim-miniştri şi când începea partea cu comunităţile româneşti: a, stai puţin, că ăştia nu vor să vină dacă vin ăilalţi, dacă îi invitaţi pe ăia. Cred că nu prea există o mare unitate şi prietenie, ca să fiu foarte diplomat, între reprezentanţii comunităţilor româneşti din alte ţări”, a afirmat Ponta.

În replică, potrivit B1, preşedintele Ţecu l-a acuzat pe Victor Ponta că bagă în seamă Diaspora doar în apropierea alegerilor.

„De fiecare dată când primul ministru a vizitat o altă ţară în care există o comunitate românească importantă, a evitat să se întâlnească cu românii. Apreciez foarte mult că a venit aici, că a ţinut un discurs, dar era momentul să îi spunem şi noi câteva din lucrurile noastre, dar efectiv a fugit de la această întâlnire”, a afirmat Daniel Ţecu, adăugând că politicienii „sunt cei care insistă şi fac fel şi fel de manevre pentru ca preşedinţii de asociaţii să nu fie uniţi între ei”.

„Pentru că le e teamă de o voce puternică, au nevoie de noi doar când votăm!”, a acuzat preşedintele FADERE.

Totodată, preşedintele asociaţiilor româneşti din Europa a declarat că a trimis mai multe scrisori către Guvern, dar autorităţile statului i-au răspuns după câteva luni şi, invariabil, fără să vină cu vreo soluţie la problemele comunităţilor pe care le reprezintă.