Preşedintele din Peru îi pune pe miniştri să facă gimnastică (video)

Pedro Pablo Kuczynski, preşedintele Peru, a promis că, în perioada celor cinci ani de guvernare, sănătatea publică va fi o prioritate.
Preşedintele Pedro Pablo Kuczynski, împreună cu miniştrii săi, au fost  fotografiaţi efectuând o serie de exerciţii fizice în curtea Palatului  Guvernului
Preşedintele Pedro Pablo Kuczynski, împreună cu miniştrii săi, au fost fotografiaţi efectuând o serie de exerciţii fizice în curtea Palatului Guvernului (infobae.com)

Preşedintele statului Peru, Pedro Pablo Kuczynski, împreună cu miniştrii săi, au fost fotografiaţi efectuând o serie de exerciţii fizice în curtea Palatului Guvernului, înainte de prima reuniune a Consiliului de Miniştri, o practică ce se va repeta în fiecare săptămână, ca parte a eforturilor guvernului său de a promova sănătatea şi sportul ca politică de stat, conform celor anunţate de liderul peruvian.

"Vom face mereu acest lucru", a declarat zâmbind preşedintele transpirat, cunoscut pentru modul lui ireverenţios şi glumeţ, în faţa reporterilor care acoperă informaţiile referitoare la sediul Executivului şi care au fost invitaţi să se alăture exerciţiilor data viitoare.

"Vrem să promovăm sănătatea, minte sănătoasă într-un corp sănătos, nu uitaţi că, în 2019 vin Jocurile Panamericane în Peru şi vrem ca toată lumea să fie conştientă de acest lucru, antrenată şi plină de viaţă", a declarat Kuczynski jurnaliştilor în timpul pauzelor de antrenament.

Doisprezece dintre cei 19 miniştri din Peru l-au însoţit pe preşedintele îmbrăcat sport într-o sesiune de 25 de minute de exerciţii, supravegheaţi de doi antrenori, unul argentinian şi unul columbian, care i-au îndrumat pe participanţi.

Kuczynski, în vârstă de 77 de ani, a declarat că "persoanele în vârstă pot face, de asemenea, exerciţii" şi a explicat că exerciţiile pe care le-au făcut sunt uşoare şi similare cu mişcările de pilates.

Kuczynski practică sport în fiecare zi într-un club din apropierea casei sale, în elegantul cartier San Isidro, şi a menţinut această rutină chiar şi pe timpul campaniei electorale.

Preşedintele, un ex-bancher de pe Wall Street s-a angajat în primul său discurs adresat naţiunii după preluarea puterii, că în timpul celor cinci ani de guvernare sănătatea publică va fi o prioritate.