Preşedintele Comisiei de la Veneţia: Parlamentul moldovean să-şi abroge deciziile neconstituţionale şi să respecte hotărârile CCM

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio
Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio (parlament.md)

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, a solicitat Parlamentului de la Chişinău „să-şi abroge declaraţia şi deciziile neconstituţionale şi să respecte deciziile trecute şi viitoare ale Curţii Constituţionale chiar şi atunci când nu este de acord cu acestea”.

Totodată, oficialul a făcut apel la toate instituţiile Republicii Moldova să dea dovadă de reţinere, să iniţieze un dialog pentru a detensiona „situaţia îngrijorătoare şi pentru a asigura funcţionarea Constituţiei, ceea ce merită oamenii din Republica Moldova, mai ales atunci când se confruntă cu o criză economică şi de sănătate”.

Socialiştii încearcă să tragă de timp, vin cu tot felul de propuneri cum să mai amâne alegerile. Ceea ce au făcut ei împotriva Curţii Constituţionale e linie roşie, a declarat, luni, deputatul PAS Mihai Popşoi în timpul unui protest în faţa CCM, menţionând că nu poţi „să dai jos” judecătorii CCM, ei sunt inamovibili pe durata mandatului. „Comisia de la Veneţia a dat răspuns imediat.”

„Astăzi Dodon şi socialiştii au propus să mergem la dialog. Nu ştiu ce mai poţi să dialoghezi cu nişte uzurpatori, pucişti, pentru că aceasta au făcut, au încercat să captureze o instituţie fundamentală a statului”, a ţinut să sublinieze deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Zeci de cetăţeni s-au aflat, luni, în faţa Curţii Constituţionale de la Chişinău, pentru susţinerea activităţii instituţiei şi statului de drept.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe