Preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, reţinut pentru 24 de ore

Cristian Adomniţei
Cristian Adomniţei (Epoch Times România)
Loredana Diacu
07.05.2015

UPDATE - După mai multe ore de audieri, şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţiei, a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind suspectat într-un dosar privind un contract de publicitate, informează B1 TV.

***

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, a fost ridicat de către procurorii DNA, joi după-amiază, în timp ce se afla în trafic, în municipiul Iaşi, pentru a fi dus la audieri, relatează postul B1 TV.

În momentul în care a fost ridicat de procurori, Adomniţei se îndrepta spre sediul unei televiziuni locale pentru a intra în direct.

La DNA ar mai fi fost duse pentru audieri alte două persoane, una dintre acestea fiind şefa Direcţiei de Proiecte Europene din cadrul CJ Iaşi, Teodora Jinga.

Potrivit sursei citate, acţiunea DNA are, cel mai probabil, legătură cu percheziţiile din data de 15 aprilie, când procurorii DNA au făcut 21 de percheziţii, dintre care 19 la Consiliul Judeţean Iaşi, în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, Serviciului Financiar Contabil şi Direcţiei Achiziţii, într-un dosar vizând fapte de corupţie şi fals, comise în perioada 2013-2015. Cu ocazia percheziţiilor, procurorii anticorupţie au ridicat de la sediul CJ documente legate de presupuse nereguli, mai exact de atribuirea unui contract în valoare de 340.000 de lei pentru servicii de promovare a oraşului.

Cristian Adomniţei, care în jurul orei 16.00 se afla încă în sediul DNA Iaşi pentru a fi audiat, a declarat că a fost chemat să dea declaraţii în faţa procurorilor şi că are sentimentul că este "singurul din sat care nu ştie ce se întâmplă în jurul său".

"Am fost chemat la audieri şi aştept pe hol. Am sentimentul acela că sunt singurul din sat care nu ştie şi nu înţelege ce se întâmplă în jurul său", a declarat Adomniţei, citat de Mediafax.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor