Liviu Dragnea, acuzat că încearcă să cumpere primari pentru PSD

Liviu Dragnea, viceprim-ministru
Liviu Dragnea, viceprim-ministru (Epoch Times România)

Liviu Dragnea, vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale şi preşedinte executiv PSD, ar fi făcut miercuri o descindere secretă la Iaşi, cu scopul "cumpărării” de primari ai ACL. Liderul PNL Iaşi, Cristian Adomniţei, a afirmat joi că Dragnea le-a promis primarilor ieşeni că le va semna contractele pentru diverse proiecte în schimbul trecerii la PSD.

Potrivit Mediafax, Adomniţei a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a fost cu o zi în urmă la Iaşi, unde s-a întâlnit cu aproximativ 60 de primari din judeţ, între care şi 15 edili ai PNL şi PDL, pentru a le promite bani pentru diverse proiecte.

"Într-o ultimă încercare disperată de a cumpăra primari, PSD l-a adus la Iaşi pe Dragnea, ca să fie cumpărătorul-şef. Primarii erau neîncrezători, pentru că până acum oferta PSD era fără bani, doar cu promisiuni. Văzând că nu au spor în recolta de primari, şi-au chemat şeful în ajutor de la Bucureşti. A fost o întâlnire la un restaurant ieşean ieri (miercuri - n.r.), la care au participat circa 60 de primari, 43 de la PSD, iar restul de la PNL şi PDL. Pe fiecare în parte i-a luat la întrebări domnul Dragnea. I-a întrebat ce proiecte au la ei în localitate, iar toată discuţia s-a axat în jurul unei singure fraze. Domnul Dragnea le-a spus aşa: «Dacă semnaţi adeziunea la PSD azi, şi eu semnez contractele»”, a declarat Cristian Adomniţei, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Adomniţei a catalogat acţiunile lui Dragnea drept un caz tipic de şantaj: "Asta este definiţia şantajului, să condiţionezi un act care ţine de slujba ta de faptul ca celălalt să livreze ceva la schimb."

Contactat de Mediafax, purtătorul de cuvânt al PSD Iaşi, Daniel Mătăsaru, a evitat să precizeze dacă Liviu Dragnea a fost prezent miercuri în oraş şi dacă s-a întâlnit cu edilii din judeţ.