Preşedintele CJ Cluj, audiat la DNA într-un dosar legat de referendum

Votare Referendum 2012 (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
20.08.2012

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a fost audiat la DNA în calitate de martor într-un dosar legat de referendum, după cum a declarat la ieşirea de la DNA.

"Am fost convocat la DNA Cluj în calitate de martor într-un dosar legat de referendum. M-au întrebat ce am făcut în ziua votului şi am povestit unde am fost, pe teren, în afară Clujului, iar la sediul PNL am fost numai în jurul orei 19.00. Nu s-a făcut referire la nicio interceptare telefonică, ci doar la ziua votului şi la persoanele care au fost prezente în sediul PNL în 29 iulie. Dumitru Samson era una dintre acele persoane. M-am întâlnit cu el la teleconferinţa pe care am avut-o cu cei de la Bucureşti şi în care s-a discutat despre mobilizarea la vot", a spus Uioreanu.

El a respins informaţiile apărute în presă, conform cărora la sediul PNL Cluj-Napoca s-ar fi desfăşurat întâlniri cu grupuri de interlopi. "Eu am spus că nu aveau cum să aibă loc astfel de întâlniri pentru că acolo era biroul meu şi fără consimţământul meu nu putea intra nimeni acolo. Probabil era vorba de alt sediu, de la judeţ. E o confuzie de sedii", a afirmat Uioreanu.

Săptămâna trecută, a început urmărirea penală împotriva preşedintelui PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi a lui Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobriţoiu, alături de alte patru persoane, pentru infracţiuni la legea referendumului.

Teodor Atanasiu este acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

Dumitru Samson este urmărit penal pentru trafic de influenţă, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor