Presa pune o întrebare-surpriză în limba engleză. Cum a reacţionat Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a fost pusă, marţi seară, într-o situaţie incomodă în timpul conferinţei de presă organizată la Parlament: jurnaliştii i-au pus o întrebare în limba engleză şi au insistat pentru un răspuns tot în engleză.

Redăm dialogul şefei PSD cu presa:

Reporter: Şi pentru că inclusiv preşedintele francez Emanuel Macron a fost întrebat ceva similar când era în campanie electorală: „Considering the fact that the president of România is in charge with foreign policy, how do you plan to negotiate România to be included în visa waiver program?” [Considerând că preşedintele României este însărcinat cu politica externă cum plănuiţi să negociaţi includerea României în programul Visa Waiver? - n.r.]

ncilă: O să vă răspund în română pentru că sunt foarte m... sunt foarte mulţi români care se uită la noi în acest moment. Nu aş vrea să aducem în derizoriu această dezbatere deschisă cu presa.

Reporter: V-aş ruga în engleză... [...] Ca preşedinte al României, este în fişa postului să vă întâlniţi cu preşedinţi din alte state.

Dăncilă: Aproape toţi preşedinţii... am să vă dau un exemplu: Angela Merkel. În toate deplasările şi în toate întâlnirile pe care le are cu preşedinţii sau şefii de guvern ai altor state. Deci haideţi să nu încercăm să ducem o dezbatere serioasă în derizoriu.

Reporter: Emanuel Macron a răspuns în engleză.

Dăncilă: Emanuel Macron a mai spus ceva. A spus că... ceva legat de Alianţa Nord Atlantică, da? Noi nu suntem de acord cu ceea ce a spus Emanuel Macron. Deci haideţi să vedem numai lucrurile bune pe care putem să le luăm din abordarea fiecărui şef de stat şi de Guvern. Deci eu cred că avem datoria ca în România să fim mândri de limba noastră şi, credeţi-mă, că aş fi putut să vă răspund şi în engleză. Credeţi-mă acest lucru. Şi o să vedeţi că o să răspund şi în limba engleză dar avem o dezbatere publică în care toţi românii, şi cei care nu cunosc limba engleză trebuie să asculte răspunsul din partea candidatului la alegerile prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne