Preocupările MECTS - Bacalaureatul, clasa pregătitoare şi examenele de titularizare

Ecaterina Andronescu. (www.gov.ro)
Epoch Times România
03.07.2012

Noul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, marţi, la preluarea portofoliului, că preocupările ministerului în această perioadă sunt legate de finalizarea examenului de Bacalaureat, pregătirea clasei pregătitoare, precum şi a examenelor de titularizare.

Ecaterina Andronescu a afirmat că examenul de Bacalaureat este unul foarte serios şi se încearcă să se afle exact gradul de pregătire a elevilor.

"Cred că suntem deficitari la capitolul date statistice şi vom face o evaluare amănunţită pentru a clarifica subiectul", a spus noul ministru al Educaţiei, făcând referire la participarea redusă la Bacalaureat.

Ministrul Educaţiei nu exclude posibilitatea ca începând de anul viitor Bacalaureatul să suporte anumite modificări, după ce se vor analiza situaţiile obţinute la examen în ultimii doi ani.

"Vom face o analiză pe situaţiile de anul trecut şi de anul acesta, o soluţie rapidă este posibilă", a precizat Andronescu.

Aceasta a afirmat că sistemul de supraveghere la examene va fi menţinut. "Nu cred că putem renunţa până când nu vom avea speranţa că vom avea un examen corect supravegheat", a spus aceasta.

Andronescu a mai spus că îşi propune să crească autonomia şcolilor, în sensul ca acestea "să îşi elaboreze propriul regulament de organizare şi funcţionare şi să stabilească criterii şi principii".

Aceasta susţine că "şcoala nu este un turn de fildeş, este o instituţie a comunităţii", făcând referire la o mai bună colaborare între părinţi şi şcoală.

În ceea ce priveşte organizarea concursurilor pentru inspectorii şcolari, Ecaterina Andronescu a spus că la examene îşi doreşte să participe profesionişti.

Liviu Pop, cel care a asigurat interimatul la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, începând cu data de 15 mai, a declarat că va prezenta raportul de 45 de zile de activitate şi şi-a exprimat convingerea că se vor recupera "întârzierile majore în ceea ce înseamnă aplicarea Legii Educaţiei".

"Ultimii trei ani de zile au creat multe probleme în sistemul de învăţământ", a spus Liviu Pop.

Ecaterina Andronescu este la al treilea mandat de ministru al Educaţiei, primul fiind în timpul guvernării Năstase, iar cel de-al doilea în timpul guvernării PSD-PDL.

Liviu Pop rămâne ministru delegat pentru dialog social.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor