Premiile Grammy 2015: Norocoşii câştigători - Sam Smith, Beyonce, Pharrell Williams

Sam Smith
Sam Smith (Facebook)

Premiul pentru cel mai bun artist nou a fost câştigat de cântăreţul soul britanic Sam Smith la gala de duminică seară, în cadrul celei de-a 57-a ceremonii de decernare a premiilor Grammy din 2015 - cele mai prestigioase distincţii ale muzicii americane - care a avut loc la Staples Center din Los Angeles.

În vârstă de 22 de ani, Smith a avut o ascensiune extraordinară de când a lansat melodia "Stay with me", unul dintre cele mai mari hituri ale anului 2014, de pe albumul "I'm not the only one", transmite AFP.
El a câştigat patru premii la această ediţie a premiilor Grammy 2015 a mărturisit că este cea mai frumoasă seară din viaţa sa. "Îi mulţumesc omului care a inspirat acest album şi de care m-am îndrăgostit anul trecut", a spus cântăreţul de 22 de ani.

Pharrell Williams a ocupat locul fruntaş la categoria cel mai bun interpret pop solo, iar Beyonce a fost consideratră cea mai bună interpretă R&B.

Premiul pentru cel mai bun album de muzică alternativă i-a fost acordat în acest an lui St. Vincent, cântăreaţă şi instrumentistă cunoscută pentru combinarea genurilor muzicale. Pe numele ei adevărat Anne Clark, artista a primit recompensa pentru al patrulea album, care poartă numele său de scenă. Aceasta nu a fost prezentă la Staples Center pentru a-şi lua primul premiul.

La categoria cel mai bun album rap, Eminem a câştigat pentru a şasea oară premiu Grammy cu "The Marshall Mathers LP 2", devenind rapperul cu cele mai multe premii. Este cel mai bine vândut album al unui cântăreţ în Statele Unite. Rivala sa la această categorie a fost tânăra cântăreaţă de 24 de ani Iggy Azalea, care ar fi fost prima femeie care câştigă la această categorie a premiilor Grammy. Eminem nu a fost prezent duminică la decernarea distincţiilor.

Surpriza a venit din partea lui Beck, multiplu instrumentist, compozitor şi cântăreţ, care a cîştigat premiul pentru cel mai bun album al anului pentru "Morning Phase", iar cel mai bun album electronic i-a revenit lui Aphex Twin pentru "Syro".

Premiul pentru cel mai bun album country la ediţia din 2015 a premiilor Grammy a fost câştigat de Miranda Lambert pentru "Platinum".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.