Premierul Ungureanu i-a transmis premierului Chinei o listă de propuneri concrete pentru investiţii

Declaraţii de presă susţinute de Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului. (www.gov.ro)
Epoch Times România
26.04.2012

Premierul Ungureanu i-a transmis joi omologului său chinez Wen Jiabao o listă de propuneri concrete, cât şi direcţii strategice de investiţii, subliniind că este în interesul ambelor state „să punem mai multă substanţă în relaţiile bilaterale, mai ales în domeniul economic”.

Primul ministru român a avut joi dimineaţă, la Varşovia, o întrevedere cu premierul Chinei, în contextul Forumului Economic Polonia-Europa Centrală-China.

„Sunt foarte bucuros că am ocazia de a vă vedea şi de a vorbi cu dumneavoastră. Este în interesul nostru reciproc să punem mai multă substanţă în relaţiile bilaterale, mai ales în domeniul economic”, a spus Ungureanu la începutul întâlnirii. La rândul său, premierul Wen Jiabao a arătat că „China este pregătită să intensifice schimburile cu România”.

“A fost o discuţie axată pe oportunităţile economice pe care le pot fructifica cele două ţări. Partea română a venit cu o listă care cuprinde atât propuneri concrete pentru partea chineză, cât şi direcţii strategice de investiţie”, a declarat ulterior purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Bucureşti. Dan Suciu a remarcat „deschiderea părţii chineze pentru a analiza aceste propuneri".

„În acelaşi timp, există o propunere agreată prin care partea chineză să vină cu un mecanism de finanţare pentru diverse proiecte în parteneriat româno-chinez. Este un pas important în dezvoltarea relaţiilor economice reciproce”, a mai arătat Suciu. Principalele domenii de interes sunt în IT, agricultură, infrastructură şi energie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor