Premierul Ponta le-a mulţumit francezilor că au fost un model pentru România

Recepţie la Ambasada Franţei din Bucureşti prilejuită de Ziua Naţională a Franţei. Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
14.07.2012

În discursul de la recepţia de 14 iulie, premierul Victor Ponta le-a mulţumit francezilor, că au fost un model pentru România şi precizat că cele două ţări trebuie să vină nu doar cu idei şi cu proiecte, ci şi cu ”ceva concret”.

Ponta a ţinut să precizeze că ţara noastră a preluat foarte multe lucruri din modelul francez şi le-a mulţumit tuturor francezilor ”pentru că au fost un model pentru România”, după ce ţara noastră a trăit în ”50 de ani de comunism”.

”Am construit această societate modernă pe baza modelului francez şi cred că democraţia, legea, sistemul social sunt toate inspirate din modelul francez şi cred ca va trebui să le mulţumim tuturor francezilor pentru că au fost un model pentru România, pentru că suntem un membru al Uniunii Europene şi pentru că ne-au învăţat să trăim în Europa, după 50 de ani de comunism”, a mai precizat premierul Ponta.

De asemenea, primul-ministru a menţionat şi câteva din proiectele pe care România le are în parteneriat cu Franţa, punctând că ”trebuie să punem la punct nu doar idei şi proiecte” ci să facem ”ceva concret”.

”Astfel, vreau să vă transmit acum acest mesaj al Guvernului, dar pentru că sunt primul-ministru, vreau să vă spun că prima unitate economică vizitată a fost cea de la Mioveni şi sunt convins că proiectele franco-române trebuie să continue. Trebuie să continuăm autostrada Comarnic-Braşov, care, din păcate pentru toţi românii, nu a fost finalizată, trebuie să continuăm marile proiecte energetice, trebuie să punem la punct nu doar idei şi proiecte, trebuie să facem ceva concret”, mai precizează acesta.

”Acesta este mesajul Guvernului român, sunt optimist că vom reuşi şi vă cer dle ambasador să-i transmiteţi acest mesaj preşedintelui dumneavoastră, Guvernului dumneavoastră şi poporului dumneavoastră”, a conchis şeful Executivului.

La fel ca şi preşedintele interimar, Crin Antonescu, premierul Victor Ponta şi-a rostit discursul în limba franceză.

Peste 2.000 persoane sunt prezente la recepţia oferită de ambasadorul Franţei. Printre invitaţi se mai numără fostul preşedinte Ion Iliescu, ministrul justiţiei, Titus Corlăţean, ministrul de externe, Andrei Marga, ministrul finanţelor, Florin Georgescu, directorul SIE, Teodor Meleşcanu.

În cadrul recepţiei, ambasadorul îi va decerna Legiunea de Onoare lui Marius Sala, vicepreşedinte al Academiei Române.

Vor avea loc şi două concursuri, unul de ecologie şi unul de dans.

Petrecerea se va termina târziu în noapte, în jurul orei 1: 00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor