Ce a răspuns Ponta la întrebările lui Barroso

Premierul Victor Ponta a anunţat vineri seară că a răspuns deja la întrebările adresate de preşedintele Comisiei Europene, José Barroso.
Victor Ponta (Lavinia Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
14.07.2012

Premierul Victor Ponta a anunţat vineri seară că a răspuns deja la întrebările adresate de preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, dar că nu s-a simţit bine că a fost pus "la zid" pentru că România are o imagine proastă şi a dat vina pe preşedintele suspendat Traian Băsescu.

"Nu au fost cereri, au fost 11 întrebări. Barroso a ridicat nişte întrebări, avea nişte informaţii, unele dintre ele corecte, altele incorecte (...) Referitor la problema cu ordonanţele de urgenţă: «De ce s-a dat ordonanţă de urgenţă privind referendumul?» Am spus - «că asta nu e o chestie normală» - aveţi dreptate, dar vă anunţ că Ordonanţa 106/2009 dată de Guvernul Boc privea schimbarea Legii referendumului. În 2009 era stat de drept şi acum nu e stat de drept sau e aceeaşi măsură ? Eu am informat, nu făceam o polemică şi acum înştiinţez că Guvernul a dat acea ordonanţă de urgenţă deoarece în Parlament se votase o lege care era blocată de către Băsescu şi PDL. În momentul în care a fost deblocată de către Curtea Constituţională, nu se va mai folosin instrumentul ordonanţelor de urgenţă", a spus Ponta.

El a mai precizat că partenerii europeni şi americani ai României ar fi fost dezinformaţi prin intermediul unei campanii pregătite de PDL şi că va mai dura până când imaginea României va fi "spălată".

Comisia Europeană a dat publicităţii vineri lista solicitărilor faţă de România, cele mai importante dintre acestea fiind ca preşedintele interimar să nu facă nicio graţiere, nicio numire în posturile de procuror general al României şi de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor