Ponta a recunoscut la Bruxelles că OUG pe referendum “nu e o chestie normală”

Premierul Victor Ponta a relatat vineri seară că a fost întrebat de oficialii europeni despre atribuţiile CCR, OUG pe referendum, Monitorul Oficial şi despre independenţa Justiţiei.
Premierul român, Victor Ponta. (GEORGES GOBET / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
14.07.2012

Premierul Victor Ponta a relatat vineri seară că a fost întrebat de oficialii europeni despre atribuţiile CCR, OUG pe referendum, Monitorul Oficial şi despre independenţa Justiţiei.

Ponta a declarat că preşedintele CE, Jose Manuel Barosso, l-a întrebat în primul rând despre OUG care a scos hotărârile Parlamentui din sfera CCR, după care l-a întrebat ce va fi la referendum.”Am explicat foarte clar că în Parlament sunt trei reglementări si Parlamentul va decide”, a precizat Ponta.

Premierul a adăugat apoi că a fost întrebat de ce Guvernul a dat OUG pe referendum şi a recunoscut că nu a făcut o “chestie normală”. “Le-am spus că asta nu este o chestie normală, aveţi dreptate, dar vă anunţ că Ordonanţa 106 din 2009 dată de Guvernul Boc privea schimbarea legii referendumului. În 2009 era stat de drept şi acum în 2012 nu mai este stat de drept?”, a indicat Ponta.

Pona a precizat că cea mai “jenantă” discuţie de la întâlnirile cu liderii europeni a fost cea legată de Monitorul Oficial. “Cea mai jenantă discuţie pe care am avut-o cu mulţi oficiali europeni şi pe care văd că a reluat-o şi Guvernul german, că de ce nu publicăm în Monitorul Oficial deciziile Curţii. Asta e minciuna aceea absolut ordinară a lui Mihai Răzvan Ungureanu şi a lui Cezar Preda. Am scos declaraţia oficială a CCR tradusă în limba engleză, în care se spunea că toate deciziile lor luate până acum au fost publicate. Barosso a spus <>. Nu mi-am permis să îl întreb cine l-a minţit în felul acesta”, a relatat premierul.

Acesta a mai precizat că le-a spus şefilor europeni că la DNA şi la Parchet “nu schimbă nimeni pe nimeni”. “S-a discutat despre independenţa DNA şi a Parchetului. Am spus foarte clar că nu schimbă nimeni pe nimeni. Când se va termina mandatul dlui Morar şi al lui dlui Kovesi atunci vor fi selectaţi alţii. Nu am vrut să spun la Bruxelles că DNA îmi înregistrează convorbirile din luna februarie”, a declarat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor