Premierul Ponta: Guvernul Ungureanu a dat bani la 810 primării fără arierate şi fără programe de cofinanţat

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că din 1.657 de unităţi administrativ-teritoriale cărora fostul executiv le-a dat bani, 810 nu aveau nici arierate şi nici programe de cofinanţat.
Premierul Victor Ponta. (www.gov,ro)
Epoch Times România
25.05.2012

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că din 1.657 de unităţi administrativ-teritoriale cărora fostul executiv le-a dat bani, 810 nu aveau nici arierate şi nici programe de cofinanţat.

Astfel, Guvernul Ponta va putea lua înapoi în mod cert sumele alocate pentru 810 primării, decizia Curţii Constituţionale privind această acţiune permiţând retragerea de fonduri.

"Am verificat la Ministerul de Finanţe, din 1.657 de unităţi administrativ-teritoriale cărora Guvernul Ungureanu le-a dat bani din fondul de rezervă, în 810 dintre acestea nu se înregistra nici un fel de arierat şi de sumă necesară pentru cofinanţarea unui program european. La cele 810 putem, fără niciun fel de problemă, să luăm toţi banii înapoi. Rămâne să explice fostul guvern de ce a dat bani la 810 primării PDL şi UDMR care nu aveau nici un fel de datorii înregistrate şi nici un fel de program care să fie cofinanţat", a afirmat Ponta, la Palatul Victoria.

El a arătat că nu primesc banii înapoi primăriile cărora li s-au retras deja fonduri.

În cazul celorlalte 847 de primării care au primit fonduri de la Guvernul Ungureanu, actualul Executiv trebuie să facă verificări dacă este vorba de bani pentru datorii ori cofinanţarea unor fonduri europene sau este vorba de bani pentru campania electorală.

În acest caz, Guvernul analizează încă 215 milioane de lei, din care ar putea să retragă sume, premierul subliniind că în acest caz este vorba de primării care figurează cu arierate, dar Guvernul nu deţine informaţii exacte dacă au folosit banii pentru arierate sau "pentru altceva".

Pe 16 mai, Guvernul anunţa că poate să recupereze de la primării 387 de milioane de lei ca sume necheltuite din totalul de peste 648 de milioane de lei acordaţi de fosta guvernare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor