Premierul olandez le cere parlamentarilor să fie responsabili faţă de problemele economice

Premierul olandez Mark Rutte. (Andreas Rentz / Getty Images)
Epoch Times România
24.04.2012

Premierul olandez Mark Rutte le-a cerut marţi parlamentarilor, a doua zi după ce a prezentat demisia guvernului său, să reacţioneze responsabil în faţa problemelor economice grave cu care se confruntă ţara.

"Economia transmite semnale de alarmă, piaţa muncii este supusă la presiuni, iar datoria suverană creşte mai repede decât ne putem permite", a spus el.

Rutte a avertizat parlamentarii că "statul pe loc" nu este o opţiune pentru Olanda.

Premierul olandez Mark Rutte a înaintat luni demisia guvernului său minoritar, de centru-dreapta, reginei Beatrix, după eşecul negocierilor privind reducerea deficitului public cu partidul de extremă-dreapta PVV, condus de Geert Wilders.

În prezent, el încearcă să ajungă la un acord privind data convocării de alegeri anticipate şi privind reduceri bugetare în valoare de 16 miliarde de euro.

Scrutinul ar putea fi convocat fie la sfârşitul lunii iunie, fie după vacanţa de vară a Parlamentului.

În pofida temerilor privind reacţia investitorilor, Olanda a strâns marţi 2 miliarde de euro din vânzarea de obligaţiuni. Guvernul îşi propusese să obţină între 1,5 şi 2,5 miliarde de euro.

Olanda trebuie să prezinte, până în 30 aprilie, Comisiei Europene un proiect de buget pentru 2013, care să permită reducerea deficitul de la 4,6% din PIB la sub 3%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor