"Pregătim ghiozdanul – ajută un copil să meargă la scoală" - Apel în prag de an şcolar

Rechizite strânse prin "Pregătim ghiozdanul – ajută un copil să meargă la şcoală"
Rechizite strânse prin "Pregătim ghiozdanul – ajută un copil să meargă la şcoală" (ARCA)

În prag de toamnă, un ONG îi îndeamnă pe părinţii care îşi pregătesc micuţii pentru noul an şcolar, să facă un mic gest pentru copiii din familii cu venituri mai mici, care au nevoie de ajutor pentru a începe cu bine şcoala.

Noul an şcolar presupune o mulţime de cheltuieli făcute de familie şi, din păcate, sunt şi situaţii în care copiii sunt nevoţi să renunţe la şcoală pentru că resursa finaciară lipseşte şi nu neaparat părinţii sunt vinovaţi pentru aceasta. Pur şi simplu, viaţa are suişuri şi coborâşuri. Pentru a veni în sprijinul acestor copiii, Asociaţia pentru Cetăţenie Culturală - ARCA propune comunităţii proiectul "Pregătim ghiozdanul – ajută un copil să meargă la şcoală". Programul se desfăşoară în oraşele Bucureşti şi Galaţi.

"Prin acest program dorim să sensibilizăm comunitatea să se implice în crearea unui mediu favorabil copiilor care doresc să studieze, dar nu au posibilităţi materiale. Copiii sunt identificaţi de persoanele care participă la eveniment, iar situaţia lor este verificată de membrii asociaţiei", informează ARCA printr-un comunicat remis Epoch Times.

ONG-ul îi îndeamnă pe părinţi ca, atunci când cumpără rechizite pentru copiii lor, să îşi amintească şi de copiii mai puţin favorizaţi de soartă şi să cumpere, după posibilităţi, un ghiozdan în plus, sau un pachet de carioci, caiete etc. Evident, proiectul nu se adresează exclusiv părinţilor. Toţi cei care doresc să-i ajute pe copii să aibă un start bun la şcoală, dar nu au timp de mers la cumpărături, pot face donaţii şi în bani.

În prima edite s-au dat 37 de ghiozdane copiilor din judeţul Galaţi. Detalii despre prima ediţie a proiectului găsiţi pe blogul pe care sunt prezentate acţiunile sociale întreprinse de Asociaţia pentru Cetăţenie Culturală – ARCA, mai multe informaţii fiind disponibile aici, aici sau aici

Campania de anul acesta se desfăşoară în oraşele Bucureşti şi Galaţi, în cea de a doua localitate campania fiind gestionată de Asociatia ECHAD. Pentru mediatizare au fost create evenimente pe reţeaua de socializare Facebook.

Pentru Galaţi: https://www.facebook.com/events/1625982344324196/ şi, pentru Bucureşti https://www.facebook.com/events/503542949812077/

Cum şcoala se apropie cu paşi repezi, ghiozdanele au început să plece la şcolari. În Bucureşti, primii norocoşi sunt Tibi şi George, crescuţi cu multă dragoste numai de mamă. Le place mult la şcoală. Sunt în clasa a IV- a, respectiv a III- a, la o şcoală din sectorul 3, precizează ARCA în comunicatul remis Epoch Times.

În Galaţi, primul ghiozdan complet echipat a ajuns la Valeriu Gherasim, un adolescent care are mari probleme de sănătate. Situaţia lui a fost făcută publică în presa locală. Mama este casnică, fiind nevoită să aibă grijă de băiat, iar tatăl este pensionar. Valeriu a fost un elev premiant, pasionat de calculatoare, şi acum doreşte să îşi găsească un loc de muncă pentru a-şi putea plăti tratamentul. Este, totuşi, un adolescent.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne