Predoiu: Tăriceanu şi tovarăşii din PSD au emoţii şi încearcă să submineze încrederea în Justiţie

Cătălin Predoiu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
31.05.2015

Justiţia este pe drumul cel bun, sunt multe dosare importante pe rol, motiv pentru care o serie de "domni sau tovarăşi" din PSD şi din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, PLR, care au oarecare emoţii, au declanşat un atac, folosindu-se de cazul Rarinca, a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu.

"Justiţia română este pe un drum bun şi este în fruntea sondajelor de încredere. Cred că tocmai asta e şi problema domnului Tăriceanu. Şi cred că acesta este şi scopul celor care atacă Justiţia, instrumentând un caz emoţional pentru a submina încrederea în Justiţie.

De ce? Pentru că acolo, în mecanismul Justiţiei, sunt încă dosare importante care se procesează, fie la Parchet, fie pe rolul instanţelor. Şi cred că o serie de domni sau tovarăşi, mai bine zis, din PSD, din partidul domnului Tăriceanu, au oarecare emoţii. Şi atunci e bine, preventiv, să submineze încrederea în Justiţie", a precizat Cătălin Predoiu.

Aspirant la funcţia de viitor premier, Predoiu a ţinut să sublinieze că atacurile asupra justiţiei şi credibilităţii nu trebuie să fie justificate printr-un caz particular - referire la cazul Marianei Rarinca, femeia acuzată de şantaj de către şefa Curţii Supreme, Livia Stanciu, dar achitată ulterior de instanţă după şase luni de arest preventiv-.

În context, merită menţionat că achitarea Marianei Rarinca a fost, de altfel, contestată de procurorii DNA pe motiv că unul dintre magistraţii care au luat decizia s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, existând o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea acestuia ar fi putut fi afectată.

Legat de prestaţia Liviei Stanciu în fruntea ÎCCJ, Cătălin Predoiu are numai cuvinte de laudă. Plecând de la rapoartele de ţară pe justiţie, prim-vicepreşedintele PNL constată că instituţia condusă de înaltul magistrat a făcut progrese semnificative, un exemplu ilustrativ fiind celeritatea cu care s-au judecat dosarele de mare corupţie - dacă înainte unele dintre acestea nu se judecau şi se amânau ani de zile, după preluarea mandatului de către Livia Stanciu, acestea nu au mai trenat, s-au judecat la timp, s-au dat soluţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor