Predoiu şi-a trimis Corpul de Control la Rahova după pseudo-interviul cu Dragnea (surse)

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Screenshot - Realitatea)
Ana Ion
26.06.2020

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trimis Corpul de control la Penitenciarul Rahova după ce Realitatea a difuzat un aşa-zis interviu cu Liviu Dragnea, luat de fosta lui colaboratoare, Anca Alexandrescu, au declarat pentru spotmedia.ro surse din MJ.

Controlul îşi propune să stabilească dacă discuţia dintre Dragnea şi Alexandrescu, alintată "Ancuţa" în interviu, a avut loc în condiţii legale.

Reamintim că Realitatea a difuzat, joi, cu o zi înainte ca Liviu Dragnea să fie citat la DNA în dosarul Tel Drum, un interviu cu fostul lider al PSD, realizat de Anca Alexandrescu, fostă colaboratoare apropiată a acestuia. În interviu, culmea coincidenţei, Alexandrescu, căreia Dragnea i s-a adresat folosind diminutivul "Ancuţa", a abordat şi dosarul care-i poate aduce lui Dragnea o nouă condamnare.

Cu mingea ridicată la fileu, Dragnea a acuzat că dosarul a fost resuscitat brusc şi că acest lucru are de-a face cu campania electorală care va urma.

Discuţia cu Anca Alexandrescu a fost realizată prin Skype, iar Administraţia Penitenciarelor a anunţat că, din 16 martie, nu a mai aprobat nicio solicitare de interviu.

De asemenea, conducerea ANP a declanşat un control la Penitenciarul Rahova pentru a stabili dacă în cazul discuţiei dintre deţinutul Dragnea şi fosta sa consilieră a fost încălcată vreo reglementare legală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor