Poşta Română şi-a redus pierderea cu 60% în primul semestru, la 14,13 milioane lei

Epoch Times România
24.10.2012

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a înregistrat în primul semestru o pierdere de 14,13 milioane lei, cu 60% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită reducerii costurilor prin eliminarea contractelor neperformante, au declarat pentru NewsIn reprezentanţii companiei.

În primul semestru din 2011, Poşta Română înregistrase o piedere de 35 de milioane lei.

"Această evoluţie se datorează măsurilor adoptate de managementul CNPR, în vederea redresării situaţiei financiare, care au avut ca principal scop reducerea costurilor, prin eliminarea contractelor neperformante", au menţionat reprezentanţii companiei.

Aceştia susţin că noul management al CNPR a depus "eforturi intense într-un regim de timp extrem de scurt" în vederea redresării financiare a companiei, care se afla sub riscul insolvenţei.

Potrivit Memorandumului FMI asumat de Executiv, ţinta de profit pe care CNPR trebuie să o atingă la sfârşitul anului 2012 este de 2 milioane lei. "În acest sens, priorităţile de redresare a companiei au fost acelea de renunţare la contractele neperformante, de reducere a personalului de conducere atât la nivelul administraţiei centrale, cât şi la nivelul ţării", au adăugat reprezentanţii Poştei Române.

Cifra de afaceri a scăzut cu 6,6% în primele şase luni, la 605, 5 milioane lei

Poşta Română a înregistrat o cifră de afaceri de 605,5 milioane lei în primele şase luni ale acestui an, în scădere cu 6,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când a raportat 648,3 milioane lei.

"Uşoara diminuare a cifrei de afaceri a fost influenţată de scăderea numărului de prestaţii poştale, în principal ca efect al scăderii puterii de cumpărare a populaţiei şi, de asemenea, din cauza tendinţei de înlocuire a serviciilor tradiţionale de poştă cu servicii alternative. Un rol important, în privinţa evoluţiei cifrei de afaceri a CNPR l-a avut reducerea, începând cu luna ianuarie 2012 (conform prevederilor Legii bugetului de stat) a comisionului cuvenit CNPR pentru distribuirea pensiilor şi a altor drepturi sociale la domiciliul beneficiarilor", au explicat reprezentanţii companiei.

Datoria CNPR la bugetul statului, la data de 31 august 2012, era situată la un nivel de 161,5 milioane lei, dintr-un total de 188,46 milioane lei.

La sfârşitul anului trecut, datoria CNPR la bugetul statului era de 119,38 milioane lei, sumă din care 85,1 milioane lei reprezentau eşalonări la bugetul statului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor