Ponta: Şi eu şi preşedintele ţării am fost ţinuţi la curent cu situaţia din Zambaccian

Epoch Times România
22.06.2012

Primul-ministru Victor Ponta a declarat, joi, că preşedintele Traian Băsescu a fost informat de ministrul de Interne, Ioan Rus, despre derularea evenimentelor de miercuri seara, în cazul fostului premier Adrian Năstase.

"Pot să vă confirm că şi eu, ca prim-ministru, şi preşedintele ţării am fost ţinuţi la curent tot timpul cu ceea ce se întâmplă, de către ministrul de Interne. Da, era normal să fim amândoi informaţi. A fost informat (Traian Băsescu - n.r.) de către ministrul de Interne cu acordul meu, bineînţeles. Am spus "spuneţi-i şi preşedintelui ceea ce se întâmplă". Dincolo de lucrurile care ne despart, dar totuşi nu era un eveniment obişnuit şi eu le cer miniştrilor mei atunci când sunt lucruri într-adevăr importante că trebuie să îl informeze şi pe preşedinte. Excludeţi în acest moment că este vorba despre Traian Băsescu şi Victor Ponta. Gândiţi-vă la cei doi oameni care conduc. Dl. Rus m-a întrebat şi i-am cerut să îl informeze şi pe preşedinte de ceea ce se întâmplă", a declarat Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la România tv.

Şeful Executivului a confirmat, de asemenea, informaţiile apărute cu privire la dialogul telefonic între ministrul de Interne şi Adrian Năstase şi firul evenimentelor petrecute la locuinţa din Zambaccian a fostului prim-ministru.

"Vreau să vă confirm sută la sută cele declarate de ministrul Rus referitor la ce s-a întâmplat azi-noapte în casa din Zambaccian, vă confirm că acel poliţist chiar i-a salvat viaţa lui Adrian Năstase, care chiar a încercat să se sinucidă. Şi că faptul că medicii erau acolo a fost, dacă vreţi, un moment de gândire înţeleaptă - până la urmă s-a speriat Ioan Rus, după ce a vorbit cu Adrian Năstase - şi salvarea se afla acolo din acel motiv. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă nu erau medicii acolo. Am vrut să vă confirm că am fost informat şi ştiu această desfăşurare a evenimentelor", a spus premierul Victor Ponta.

El a precizat că înainte ca ministrul de Interne să îl sune pe Adrian Năstase, au avut o convorbire telefonică.

"Mai mult decât atât, înainte să vorbească cu Adrian Năstase, (Ioan Rus - n.r.) m-a sunat şi ne-am sfătuit, vă rog să mă credeţi că nu e o situaţie obişnuită sau normală, am vorbit amândoi ce să facem, cum să facem. Eu cred că, până la urmă, deciziile pe care le-a luat ministrul de Interne au salvat viaţa unui om. Nu discutăm cum îl cheamă pe acel om. (...) Ambulanţa a ajuns odată cu poliţiştii. Vă pot garanta acest lucru pentru că Ioan Rus mi-a povestit ce a vorbit cu Adrian Năstase la telefon şi mi-a zis "cred că e în stare să facă o nebunie, o prostie, eu zic să trimit şi ambulanţa împreună cu poliţia", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a reiterat că nu a discutat, miercuri seară, cu Adrian Năstase, dar a precizat că cei doi poliţişti care au ajuns la casa din Zambaccian au fost informaţi că fostul prim-ministru se afla într-o stare depresivă. "Da, din acest motiv acel poliţist nu l-a lăsat singur pe Adrian Năstase", a mai spus Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor