Protest cu fulare şi cu ruj pe gât în faţa casei lui Adrian Năstase

Un protest inedit a avut loc joi seara în faţa casei lui Adrian Năstase, unde un grup de tineri purtând fulare şi având pete de ruj pe gât a staţionat un timp.
Liviu Şerbănescu
21.06.2012

Un protest inedit a avut loc joi seara în faţa casei lui Adrian Năstase, unde un grup de tineri purtând fulare şi având pete de ruj pe gât a staţionat un timp.

Petele roşii de pe feţele şi gâtul tinerilor imitau sângele, referindu-se la faptul că a fost inexistent în imaginile filmate cu fostul premier, după ce acesta a încercat să se sinucidă, relevă ziare-pe-net.ro şi pandurul.ro.

Protestul a fost iniţiat de către jurnaliştii de la publicaţia "Kamikaze".

Protestatarii au sugerat că Năstase nu a fost şi nu este rănit, ci doar a recurs la o stratagemă regizată cu abilitate, pentru a amâna sau a scăpa de puşcărie.

Tinerii au protestat faţă de modul în care fostul premier a reacţionat miercuri noaptea, după ce a aflat că a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare.

Ei au susţinut că presa a încercat să-l victimizeze pe Adrian Năstase şi că în realitate a fost vorba de un simulacru de sinucidere, în niciun caz de un incident care ar fi putut să-i pună viaţa în pericol fostului premier.

Printre ei s-a numărat şi fondatorul Noii Republici, Mihail Neamţu, care a explicat că nu se afla acolo în semn de protest, ci ca să-şi întâlnească nişte prieteni cu care să discute despre justiţie.

„Am trecut pe acolo. Eu am fost sunat de un prieten şi am vrut să-i întâlnesc. Am vorbit despre justiţia din România, despre corectitudine”, a declarat Neamţu.

Întrebat dacă a fost acolo în semn de protest, la fel cum au fost ceilalţi manifestanţi, Neamţu a precizat că a fost doar „o plimbare”. „A fost o plimbare, nu un protest”, a spus el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor