Ponta nu mai vrea alte pacte de coabitare

Premierul Victor Ponta a atras din nou atenţia, joi, că pactul de coabitare a fost necesar pentru a demonstra stabilitatea politică în România şi speră ca acesta să fie ”ultimul act de acest gen”.
Declaraţii de presă la sediul USL. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)
Epoch Times România
18.10.2013

Premierul Victor Ponta a atras din nou atenţia, joi, că pactul de coabitare a fost necesar pentru a demonstra stabilitatea politică în România şi speră ca acesta să fie ”ultimul act de acest gen”.

Pontă nu a întârziat să arate ”carisma” tipică de care dă dovadă şi este de părere că ”România are nevoie de stabilitate politică”, asta, în acelaşi timp ce, discredita tocmai actul făcut în încercarea de a ameliora criza politică la care a contribuit.

Premierul s-a lansat în această remarcă după ce, preşedintele Traian Băsescu, a atras atenţia asupra încălcării în mod repetat a acordului de cooperare instituţională.

"Eu o să spun de fiecare dată - deşi înţeleg şi e legitimă critica adusă acelui pact - faptul că din punctul meu de vedere România avea nevoie şi are şi acum nevoie de stabilitate politică, să nu mai avem crize şi de a arăta că suntem capabili în România, chiar şi cu un personaj ca Traian Băsescu, să facem să funcţioneze o anumită normalitate. Că, evident, nu s-a respectat în totalitate, că întotdeauna respectarea se doreşte într-o singură parte e o altă discuţie. Important e ca acesta să fie ultimul act de acest gen necesar în România, de acum încolo preşedintele ţării să-şi respecte statutul constituţional, fără să trebuiască să mai facă o negociere cu primul-ministru sau cu Parlamentul", a declarat Ponta, la Antena 3.

Când a fost întrebat despre relaţiile cu liderul liberalilor, Crin Antonescu, cât şi cu USL în general, premierul a răspuns că acestea sunt ”mult mai bune decât au fost în ultimele săptămâni", admiţând că au existat ”nişte dispute”.

Pe acest subiect şi-a exprimat viziunea şi fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu care susţinea săptămâna trecută ideea că pactul a devenit inutil în condiţiile iresponsabile în care a fost făcut şi ”mai ales că, în opinia mea, cel care astăzi este titularul funcţiei de prim-ministru este inoportun, greşit ales şi, mai mult decât atât, este toxic pentru România”, iar astfel pactul nu se mai justifică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor