Ponta lui Marga şi Rus: Nu ezitaţi să luaţi măsuri dacă Laszlo Kover încalcă orice regulă naţională

Premierul Victor Ponta. (www.gov.ro)
Epoch Times România
06.06.2012

Primul-ministru Victor Ponta le-a cerut lui Ioan Rus şi lui Andrei Marga, în debutul şedinţei de Guvern, să nu ezite să îi propună luarea unor măsuri împotriva lui Laszlo Kover dacă va încălca "orice regulă naţională sau europeană".

"Vreau să mulţumesc celor doi miniştri, ministrul de externe şi ministrul de interne, pentru modul ferm, dar în acelaşi timp raţional şi echilibrat în care au gestionat provocările, atitudinea provocatoare şi chiar iresponsabilă a preşedintelui Parlamentului din Ungaria, care, împotriva tuturor regulilor de bună vecinătate şi a regulilor europene, se află în această perioadă în România, făcând campanie electorală pentru o forţă politică extremistă. Îi rog pe ambii miniştri în continuare: fermitate. Dacă va încălca – regulile de bună vecinătate le-a încălcat deja – dar dacă va încălca orice regulă naţională sau europeană, vă rog să nu ezitaţi să-mi propuneţi măsuri de luat împotriva domnului Kover. În acelaşi timp, vă rog pe toţi să arătăm că noi suntem mai raţionali şi mai buni diplomaţi şi nu ne lăsăm provocaţi", a declarat Ponta.

"Eu cred că provocările de acest gen au o ţintă pe termen lung şi trebuie să ne apărăm interesele naţionale şi toate lucrurile care ţin de identitatea noastră", a conchis primul-ministru.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a declarat, marţi seară, la Târgu Mureş, că statul român are dreptul de a expulza un cetăţean membru al unei ţări UE care a încălcat legislaţia ţării, dar a precizat că el nu a încălcat-o în trecut şi nu are de gând să o încalce nici în viitor.

"Consider că statul român are dreptul de a expulza un cetăţean membru al unei ţări UE dacă a încălcat legislaţia ţării, eu consider că n-am încălcat-o în trecut şi nu am de gând nici în viitor", a răspuns Kover Laszlo când a fost întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, cum comentează afirmaţiile premierului Victor Ponta potrivit cărora poate fi declarat "persona non grata" de Ministerul de Externe în cazul în care încalcă legile ţării.

Kover Laszlo consideră că afirmaţiile premierului României, de comportament iresponsabil, au o conotaţie politică. "Dar eu doresc să mă comport totuşi corespunzător", a mai afirmat el.

"Trebuie să admitem că tot ce fac şi spun nu poate fi întotdeauna pe placul primului-ministru. Aşa sunt regulile politicii şi din diferenţele de mentalitate şi valorice, nu trebuie neapărat să fim de acord unii cu alţii", a mai spus Kover Laszlo, la conferinţa de presă. Kover Laszlo a participat marţi seara la festivitatea de încheiere a campaniei electorale a PCM Târgu Mureş.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marţi după-amiază, la Târgu Mureş, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania şi va participa la acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar, al cărui preşedinte de onoare este.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor