Kover Laszlo consideră că nu a încălcat legislaţia ţării

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a declarat, marţi seară, la Târgu Mureş, că statul român are dreptul de a expulza un cetăţean membru al unei ţări UE care a încălcat legislaţia ţării, dar a precizat că el nu a încălcat-o în trecut şi nu are de gând să o încalce nici în viitor.
Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo. (ATTILA KISBENEDEK / AFP / GettyImages)
Gina Zaragiu
06.06.2012

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a declarat, marţi seară, la Târgu Mureş, că statul român are dreptul de a expulza un cetăţean membru al unei ţări UE care a încălcat legislaţia ţării, dar a precizat că el nu a încălcat-o în trecut şi nu are de gând să o încalce nici în viitor.

"Consider că statul român are dreptul de a expulza un cetăţean membru al unei ţări UE dacă a încălcat legislaţia ţării, eu consider că n-am încălcat-o în trecut şi nu am de gând nici în viitor", a răspuns Kover Laszlo când a fost întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă, cum comentează afirmaţiile premierului Victor Ponta potrivit cărora poate fi declarat "persona non grata" de Ministerul de Externe în cazul în care încalcă legile ţării.

Kover Laszlo consideră că afirmaţiile premierului României, de comportament iresponsabil, au o conotaţie politică. "Dar eu doresc să mă comport totuşi corespunzător", a mai afirmat el.

Preşedintele Parlamentului ungar a venit într-o vizită în Transilvania în calitate de preşedinte de onoare al PCM. El a afirmat că nu tot ceea ce face şi spune poate fi pe placul premierul român, ţinând cont de diferenţele valorice şi de mentalitate.

"Trebuie să admitem că tot ce fac şi spun nu poate fi întotdeauna pe placul primului-ministru. Aşa sunt regulile politicii şi din diferenţele de mentalitate şi valorice, nu trebuie neapărat să fim de acord unii cu alţii", a declarat Kover Laszlo.

Kover Laszlo a afirmat la sosirea pe Aeroportul din Târgu Mureş, că speră ca după alegeri România şi Ungaria să revină la vechile relaţii.

"Nu sunt aici pentru a discuta despre reînhumarea scriitorului Nyiro Jozsef. Sunt convins că după alegeri apele se vor linişti şi vom ajunge iar la relaţiile pe care le-am avut cu fostul guvern din România", a spus Kover, precizând că mai multe declaraţii va face marţi, într-o conferinţă de presă pe care o va susţine la Târgu Mureş.

Preşedintele Parlamentului ungar, Kover Laszlo, a ajuns, marţi după-amiază, la Târgu Mureş, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania şi va participa la acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar, al cărui preşedinte de onoare este. La sosire, el a declarat că nu regretă afirmaţiile despre statul român şi că nu-şi va cere scuze.

După ce a participat, marţi seară, la festivitatea de încheiere a campaniei PCM pentru Târgu Mureş, Kover urma să se îndrepte spre Odorheiu Secuiesc. Programul propus pentru vizita lui Kover Laszlo în judeţul Mureş includea, marţi, localităţile Acăţari, Păsăreni, Găleşti, Miercurea Niraj,în Eremitu, Sovata, Bălăuşeri, Sighişoara.

Conform declaraţiilor vicepreşedintelui PCM, Kiss Istvan, miercuri, Kover ar urma să fie prezent în Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc (Harghita) şi în Covasna, iar joi - ultima zi programată pentru această vizită - în Sălaj şi Satu Mare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor