Ponta: La Consiliul European, voi sta între premierul Finlandei şi cel al Austriei

Premierul Victor Ponta. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)
Marius Dragoi
19.06.2012

Premierul Victor Ponta a reiterat marţi că el este cel care va participa la Consiliul European din 28-29 iunie şi a comentat că ştie deja unde va sta la întrunire, între ”primul-ministru al Finlandei şi primul ministru al Austriei”.

”Domnul preşedinte Băsescu trebuie să ştie că merg la Bruxelles”, a transmis Ponta, în contextul scandalului legat de acuzaţiile de plagiat la adresa sa.

Premierul a spus că a discutat neoficial şi cu premierul Polonie, cu Donald Tusk, şi oficial cu cancelarul Austriei faptul că agenda Consiliul European este axată pe situaţia economică şi socială a Europei.

El a argumentat că România nu poate să lipsească la nivel de premier, întrucât dacă ar merge Traian Băsescu, neavând atribuţii, ”e ca şi când nu ar fi nimeni acolo”.

”L-am întrebat pe cancelarul Austriei, ştiu şi locul unde trebuie să stau, între primul-ministru al Finlandei şi primul ministru al Austriei, adică nu sunt locuri de preşedinte acolo”, a informat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor