Ponta: Iohannis are o mentalitate de stăpân de iobagi cu românii

Victor Ponta şi Klaus Iohannis
Victor Ponta şi Klaus Iohannis (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

Dacă în campania mocirloasă pentru prezidenţiale din 2014, Klaus Iohannis era numit de propaganda adversă "stăpân de sclavi", după ce a câştigat alegerile cu un scor decisiv a urmat o perioadă de linişte şi un respect aparent între el şi premierul Victor Ponta. Duminică însă, premierul Victor Ponta a reluat atacurile dure la adresa preşedintelui.

În contextul propunerii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, premierul Victor Ponta a precizat, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, că PSD va vota împotriva acestei numiri din motive lesne de înţeles, iar printre aceste motive se numără şi "lipsa de respect şi dispreţul domnului Iohannis faţă de lucrurile importante" care nu i-a anunţat în prealabil pe social-democraţi de această nominalizare.

"Eu am aflat din presă despre nominalizare. Eu am spus anul trecut şi îmi pare rău că am dreptate: domnul Iohannis ne consideră pe toţi nişte iobagi, aşa, pe moşia domniei-sale, care trebuie să îndeplinim nişte ordine, ori PSD-ul nu îndeplineşte ordinele domnului Iohannis, mai ales când sunt greşite. (...)

Am spus în campanie acest lucru, în primele luni am avut poate impresia, dar după aceea mi se verifică. Domnul Iohannis are o mentalitate de... aşa, cu românii în general, şi noi trebuie să îndeplinim dorinţele sale, ori noi nu le îndeplinim. Asta e, se supără, mai ne face un dosar, mai ne face ceva, nu ştiu, dar nu le îndeplinim", a precizat Victor Ponta.

Şeful PSD a subliniat că puterea nu trebuie dată unui singur partid: "Cred că anul trecut s-a discutat foarte mult despre faptul că nu ar trebui să dăm toată puterea unui singur partid. Atunci era vorba despre PSD. Acum că este vorba despre PNL, nu mai este nicio problemă. (...) Doamna cu poalele în cap a votat pentru căderea guvernului Răzvan Ungureanu şi a spus despre el lucruri pe care eu nu le-am zis niciodată, iar acum îl susţine".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.