Ponta: Discutăm mâine OUG pe reducerea cheltuielilor publice

OUG privind reducerea cheltuielilor publice va fi discutată în şedinţa de guvern de miercuri şi cel mai probabil va fi şi adoptată, a anunţat marţi premierul Victor Ponta, precizând că reduceri vor fi aplicate la toate ministerele, însă vor fi afectaţi doar “avocaţii mai celebri, gen domnul Stoica”
Epoch Times România
05.06.2012

OUG privind reducerea cheltuielilor publice va fi discutată în şedinţa de guvern de miercuri şi cel mai probabil va fi şi adoptată, a anunţat marţi premierul Victor Ponta, precizând că reduceri vor fi aplicate la toate ministerele, însă vor fi afectaţi doar “avocaţii mai celebri, gen domnul Stoica”.

”Ordonanţa de urgenţă este pe ordinea de zi a şedinţei de mâine. Reduceri se vor aplica la toate ministerele, pentru că este vorba de alte norme de cheltuire a banului public, deci nu se referă la un minister sau altul, ci se referă la toate instituţiile publice”, a explicat primul ministru, răspunzând unei întrebări.

“Pentru fiecare tip de cheltuieli publice, Ministrul de Finanţe a venit cu nişte propuneri pe care mâine le discutăm şi cred că le şi aprobăm”, a adăugat Ponta.

În context, şeful executivului a arătat că “trebuie să chelutim mai puţin”. “Realmente se aruncau bani. O să vedeţi că nu o să fie afectată nicio instituţie reducând aceste cheltuieli. O să fie afectaţi avocaţii mai celebri, gen domnul Stoica, o să fie afectaţi cei care se plimbau prin străinătate, şi aşa mai departe”, a argumentat Ponta.

Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice şi întărirea disciplinei financiare şi de modificare şi completare a unor acte normative a fost discutat, în primă lectură, de către Guvern în urmă cu două săptămâni. În document se precizează că Executivul intenţionează să reducă cheltuielile publice cu suma de 1,86 miliarde de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor