Ponta, despre MCV: "Şi azi se fac presiuni asupra judecătorilor, într-o parte din mass-media, să îi dea din nou drumul OTV-ului, să funcţioneze"

Briefing de presă cu Victor Ponta
Briefing de presă cu Victor Ponta (Epoch Times România)

Primul ministru Victor Ponta a declarat miercuri, la şedinţa de Guvern că sunt îndreptăţite semnalările din raportul MCV cu privire la presiunile mass-mediei exercitate asupra judecătorilor, ca „să îi dea din nou drumul OTV-ului, să funcţioneze”.

"Sunt de acord cu un lucru din ceea ce zice Comisia: presiunile extraordinare din zona media asupra judecătorilor. Am văzut presiuni extraordinare împotriva judecătorilor care nu au vrut să voteze la CSM pe doamna Hăineală la preşedinţie. Şi astăzi se fac presiuni asupra judecătorilor, într-o parte din mass-media, să îi dea din nou drumul OTV-ului, să funcţioneze", a afirmat Victor Ponta.

Şeful Executivului a evidenţiat faptul că trebuie, ca premier, să se delimiteze de orice presiune.

"Eu nu cred că există presiuni bune şi presiuni rele, există presiuni şi împotriva acestora trebuie să luptăm cu toţii", a conchis primul ministru.

Raportul MCV a fost prezentat miercuri, de purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Grey. Raportul consemnează, în premieră, că unii reprezentanţi ai din mass-media hărţuiesc şi pun presiune pe oficiali-cheie şi pe judecători.

"Mass-media liberă şi pluralistă este extrem de importantă. În primul rând, importanţa fundamentală a presei libere. Am avut numeroşi jurnalişti care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la presiunile mediatice. În al doilea rând, avem mai multe cazuri, nu doar unul sau două, în care oficiali-cheie, judecători şi nu numai, au fost intimidaţi, hărţuiţi prin mass-media. Ştiţi că preşedintele Barroso şi-a exprimat această îngrijorare în august. Şi Comisia de la Veneţia şi-a exprimat îngrijorarea. Există lucruri care au trecut linia roşie în mai multe cazuri, iar media a fost utilizată pentru a intimida anumite personaje", relevă raportul MCV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne