Ponta, despre demisia lui Blejnar: Cei care au strâns bani pentru PDL oricum vor pleca

Epoch Times România
03.05.2012

Premierul desemnat, Victor Ponta, a avertizat joi, că toţi cei care „au strâns bani” pentru PDL vor pleca de marţi, dacă nu se vor decide singuri să renunţe la funcţii, comentând astfel demisia lui Sorin Blejnar.

În privinţa afirmaţiei lui Sorin Blejnar că demisionează de la ANAF pentru că nu poate să colaboreze cu Ponta, premierul desemnat a declarat că oricum cei care s-au ocupat cu “strângerea de bani” pentru PDL vor pleca din Guvern.

“Oamenii care sunt certaţi cu legea şi care s-au ocupat cu strângerea de bani pentru PDL trebuie să plece toţi, cât mai repede şi trebuie să răspundă în faţa legii. Vă asigur că cei care nu au prevederea de a pleca în această săptămână vor pleca marţi, pentru că cei, repet, care în mod public şi notoriu, dumneavoastră (mass-media, n.red.) i-aţi prezentat ca fiind puşculiţele PDL, nu au de ce să stea într-un Guvern care îşi propune să respecte legea, nu au ce căuta acolo, nu vor fi înlocuiţi de alţi strângători de biruri pentru PSD, sau pentru PNL”, a precizat Ponta.

Actualul şef al Departamentului pentru Controlul Marilor Averi din cadrul ANAF, Sorin Blejnar, şi-a dat demisia începând cu 3 mai, iar în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, cererea a fost aceptată.

"Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, a avut, astăzi (joi, n.r.), o întâlnire cu Sorin Blejnar, în urma căreia a acceptat încetarea raporturilor de muncă ale acestuia cu ANAF, începând cu data de 3 mai", au declarat joi reprezentanţii ANAF.

Primul-ministru interimar Mihai-Răzvan Ungureanu a semnat pe 17 aprilie decizia de revocare a lui Sorin Blejnar din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi l-a numit pe acest post pe Şerban Pop.

Blejnar a coordonat ulterior Departamentul pentru Controlul Marilor Averi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor