Ponta, despre contestaţia PDL pe uninominal: Ori au jurişti proşti, ori îşi bat joc de români

Premierul Victor Ponta a criticat, joi, PDL pentru că a contestat la CCR votul uninominal într-un singur tur la alegerile parlamentare.
Liderul PSD, Victor Ponta (victorponta.ro)
Epoch Times România
31.05.2012

Premierul Victor Ponta a criticat, joi, PDL pentru că a contestat la CCR votul uninominal într-un singur tur la alegerile parlamentare.

Acesta a explicat că temeiul contestaţiei PDL nu există, pentru că prin legea iniţiată de el şi liderul PNL Crin Antonescu nu putea fi modificată Constituţia astfel încât să se treacă la Legislativul unicameral, cum doreau democrat-liberalii.

"Am văzut contestaţia depusă de cei de la PDL. Aici sunt două explicaţii: ori au cei mai slabi şi mai proşti jurişti din România - nu ştiu dacă este adevărată sau nu -, ori îşi bat joc de toţi românii, pentru că am văzut că ei contestă la Curtea Constituţională că noi, prin lege, nu am desfiinţat Parlamentul bicameral să-l facem unicameral. Or, orice copil de la liceu - nu trebuie să fii în anul I la Facultatea de Drept ca să ştii că în Constituţia României e prevăzut sistemul bicameral. Nu puteam noi prin legea uninominalului să modificăm Constituţia României", a explicat Ponta.

El a mai spus că probabil PDL a încercat să "ia la mişto" populaţia României.

"Să ataci la Curtea Constituţională faptul că noi prin lege nu am modificat Constituţia, ori este o uriaşă ipocrizie, ori poate (...) au depus contestaţia la mişto, absolut neserios, ştiind foarte bine că oricum le va fi respinsă", a mai susţinut copreşedintele USL.

De asemenea, Victor Ponta a apreciat că preşedintele Senatului, Vasile Blaga (PDL), este un om cu capul pe umeri, care nu ar fi acceptat depunerea contestaţiei, dacă ar fi analizat-o.

"PDL este în continuare într-o disoluţie totală. Nu cred că domnul Blaga sau alţi oameni care au capul pe umeri au văzut această contestaţie, dar dacă o prezintă doamna Barbu (Sulfina Barbu - n.r.) şi cu domnul Cotoi (Sever Voinescu-Cotoi - n.r.) nu mă miră", a mai comentat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor