Ponta: Câştigătorul licitaţiei pentru Oltchim să vină în maximum 10 zile cu banii, altfel e infracţiune

Premierul Victor Ponta a declarat despre câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea Oltchim că este aşteptat să se prezinte în maximum zece zile cu banii, în caz contrar fiind vorba de o infracţiune.
Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
22.09.2012

Premierul Victor Ponta a declarat despre câştigătorul licitaţiei pentru privatizarea Oltchim că este aşteptat să se prezinte în maximum zece zile cu banii, în caz contrar fiind vorba de o infracţiune.

"Cel care a câştigat licitaţia să se prezinte în maximum zece zile cu banii pentru acţiuni. Este vorba despre 200 de milioane (de lei - n.r.) şi după aceea este vorba despre celelalte datorii şi despre investiţii. Eu vreau să atrag atenţia că oricine a venit, a participat la licitaţie şi nu are aceşti bani suportă rigorile legii şi mai ales pune în pericol locurile de muncă pentru mii de oameni. Noi am ţinut până acum Oltchimul, deşi aţi văzut ce s-a întâmplat în guvernarea trecută, iar pentru noi important este cum salvăm locurile de muncă şi cum facem ca Oltchim să funcţioneze în continuare. Nu e o chestie de joacă, şi nici nu e o chestie de campanie electorală. E vorba de mii de oameni acolo şi de o societate comercială extrem de importantă pentru români", a spus Ponta.

Ponta a mai spus că Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei, va fi felicitat dacă se achită de obligaţiile pe care şi le-a asumat odată cu depunerea ofertei.

"Să aducă banii şi să salveze locurile de muncă ale oamenilor şi îl vom felicita cu toţii. Dacă cumva n-o face, va răspunde conform legii. E infracţiune. Este infracţiune să participi la o licitaţie, repet, e vorba de mii de oameni acolo, e vorba de rigorile legii", a declarat premierul.

Dan Diaconescu a câştigat vineri licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim Râmnicu-Vâlcea, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preţ.

La licitaţie au mai depus oferte Aisa Invest şi Chimcomplex, firme deţinute de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi PCC, firmă înregistrată în Germania. Licitaţia fost organizată pentru vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de Ministerul Economiei la Oltchim, de 54,8%, şi a creanţelor deţinute asupra companiei de AVAS şi Electrica, în valoare de 400 milioane euro, ele nefiind adjudecate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor