Polo: România a pierdut meciul de debut la Dublin Cup

România a fost învinsă în meciul de debut din turneul de polo Dublin Cup, ultimul test înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Londra. Campioana olimpică, Ungaria, s-a impus clar şi de această dată în faţa tricolorilor cu 16-6 (5-0, 4-3, 2-1, 5-2).
Echipa naţională de polo a României (www.h2opolo.ro)
Bogdan Costea
05.07.2012

România a fost învinsă în meciul de debut din turneul de polo Dublin Cup, ultimul test înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Londra. Campioana olimpică, Ungaria, s-a impus clar şi de această dată în faţa tricolorilor cu 16-6 (5-0, 4-3, 2-1, 5-2). Echipa noastră a evoluat în formula Dragoş Stoenescu, Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Nicolae Diaconu, Andrei Iosep, Andrei Buşilă, Alexandru Matei, Mihnea Chioveanu, Dimitri Goanţă, Ramiro Georgescu, Alexandru Ghiban, Kalman Kadar, Mihai Drăguşin, Radu Gospodinov.

Iată programul complet al turneului (orele sunt cele locale):

Vineri 06/07/2012

10:00 Ungaria - Marea Britanie

11:30 România – Muntenegru

19:30 Muntenegru-Marea Britanie

21:00 România - Croaţia

Sâmbătă, 07/07/2012

19:00 Croaţia - Marea Britanie

20:30 Ungaria – Muntenegru

Duminică, 08/07/2012

14:00 România - Marea Britanie

15:30 Ungaria - Croaţia

Aş dori să întreb: conducerea ţării este onorată de noi?

Cu trei dintre aceste echipe, jucătorii antrenaţi de Istvan Kovacs se vor întâlni şi în grupa de la JO : Ungaria, Muntenegru şi Marea Britanie, celelalte două adversare fiind Serbia, campioana europeană şi Statele Unite, vicecampioana olimpică.

Competiţia de polo de la Londra se va desfăşura între 29 iulie şi 12 august. Conform regulamentului olimpic, după disputarea meciurilor din grupe, primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală, locurile 5 şi 6 ies din competiţie. Câştigătoarele din sferturi vor juca semifinale şi, ulterior, finala mică şi finala mare.

*

Cu câteva ore înainte de startul turneului de la Dublin, doi dintre jucătorii importanţi ai echipei noastre naţionale au răspuns unor întrebări ale reporterului Epoch Times România.

- Sunteţi la un pas de startul ultimului turneu de pregătire înainte de Olimpiadă. Cu ce gânduri la Dublin?

Kadar Kalman: "Având în vedere faptul că este un turneu de prestigiu, în acelaşi timp foarte competitiv, ultimul înainte de JO, dar şi faptul că jucăm cu unii dintre adversarii noştri de la Londra, eu sper ca echipa să joace foarte bine, şi asta nu neapărat în ceea ce priveşte rezultatele. Eu sper ca meciurile în ansamblu, prestaţia noastră, să fie foarte bune".

- Având în vedere că sunteţi singura echipă din România calificată la Olmpiadă, cu ce gânduri veţi merge la Londra?

Alexandru Ghiban: "Este o mare onoare şi sperăm ca faptul că suntem singura reprezentantă a sporturilor de echipă din România la JO să nu îşi pună amprenta în mod negativ asupra jocului nostru. Sper să jucăm la capacitate maximă şi să ne îndeplinim obiectivul de a intra cel puţin în primele 8 echipe ale turneului. Suntem onoraţi să purtăm emblema ţării la cea mai importantă competiţie a acestui an."

- O ultimă întrebare: dacă ar fi să transmiteţi ceva României, ce aţi spune?

Kadar Kalman: "Aş dori să întreb: conducerea ţării este onorată de noi?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor