Polo: Speranţe la o clasare cât mai bună pentru Jocurile Olimpice de vară de la Londra

(Kiyoshi Ota / Getty Images)
Epoch Times România
17.05.2012

Preşedintele FR Polo, Anatolie Grinţescu, urează mult succes echipei ţării noastre la Jocurile Olimpice de vară de la Londra şi speră într-o clasare cât mai bună, în turneul olimpic.

 

Anatolie Grinţescu a declarat joi, după festivitatea de premiere a Superligii Naţionale la polo: "Vreau acum să urez mult succes jucătorilor români la Jocurile Olimpice de vară de la Londra. Sper că băieţii realizează că Olimpiada este ceva deosebit. Ei vor încerca să se claseze cât mai bine. Avem o grupă foarte puternică, o să fie un turneu olimpic foarte greu. Serbia cu Muntenegru sunt echipe deosebite, Ungaria este învingătoarea de la ultimele trei Jocuri Olimpice, Statele Unite ale Americii reprezintă iar o echipă foarte bună. Mai este Anglia cu noi".

Despre campionatul intern, Grinţescu a spus: "Între primele trei echipe din clasamentul final, disputa a fost destul de echilibrată. Vreau să spun că dacă am avea un campionat cu mai multe echipe, cu siguranţă jocul de polo ar progresa mai mult în ţara noastră. Meciurile din ultima zi nu au fost aşa frumoase, pentru că deja clasamentul era decis. Cu alte cuvinte, s-a jucat în aşteptarea sfârşitului".

La rândul său, Andrei Buşilă, fundaşul campionilor de la CSM Digi Oradea, a declarat: "Pentru mine este primul titlu de campion cu echipa din Oradea. Sunt doar din acest an la CSM Digi Oradea. Medaliile cucerite reprezintă o încununare a muncii noastre din anul actual. A fost un campionat pe care l-am dominat de la început, până la final, chiar dacă am avut o înfrângere în acest turneu. În concluzie, a fost un campionat câştigat meritat de noi. Asta s-a văzut şi în scorurile cu care am terminat meciurile".

Andrei Buşilă a mai spus: "Pentru jocul de polo din România, prezenţa la Jocurile Olimpice de vară de la Londra reprezintă foarte mult. Pentru mine este prima Olimpiadă la care o să particip, după două calificări ratate. Asta înseamnă foarte mult pentru mine. Orice sportiv îşi doreşte să se califice la Jocurile Olimpice. Trebuie să participe măcar odată în viaţă la Olimpiadă. Grupa noastră este foarte grea. Este mult mai dificilă decât la prima vedere. Este mai grea decât cealaltă grupă. Dar, aşa a fost şi în calificările pentru Jocurile Olimpice. Suntem obişnuiţi cu tragerile acestea la sorţi. Sper să putem califica în primele patru în grupă, pentru a putea merge mai departe".

Dragoş Stoenescu, Dinamo Bucureşti, a declarat după ce a primit cupa pentru cel mai bun portar al campionatului: "Pentru noi, competiţia s-a dus pentru locul doi, primul loc era cucerit deja de Oradea, o echipă puternică. A fost un campionat destul de greu în ansamblu. În privinţa portarilor care au jucat, pot să remarc şi portarul de la Steaua şi pe cel de la Oradea. Un mic avantaj pentru mine cred că a fost reprezentat de faptul că eu sunt portarul echipei naţionale a României. Am aşteptat de mult timp o calificare la Jocurile Olimpice de vară. Să vedem ce facem cu grupa, avem o grupă destul de grea. Sperăm să ne clasăm în primele şase echipe la Olimpiadă. Lotul are liber până pe data de 4 iunie, apoi începem pregătirea pentru Jocurile Olimpice. Sunt programate mai multe turnee de pregătire".

Naţionala de polo pe apă a României a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Londra, alături de Ungaria, Muntenegru, Marea Britanie, SUA şi Serbia.

Primul meci al "tricolorilor" va fi împotriva reprezentativei gazdă, pe 29 iulie, urmat de partida împotriva Statelor Unite ale Americii (31 iulie), jocurile cu Ungaria (2 august), Muntenegru (4 august) şi Serbia (6 august).

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor