Politicienii în care au românii cea mai mare încredere conform unui sondaj INSCOP

George Simion şi Diana Şoşoacă (Epoch Times România)
Andrei Popescu
29.05.2024

Secretarul General adjunct al NATO, Mircea Geoană, se află pe prima poziţie în clasamentul încrederii românilor, arată un nou sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. El este urmat de Emil Boc, Victor Ponta, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

Potrivit sondajului, Geoană conduce în clasamentul încrederii, în condiţiile în care 37% dintre participanţii la studiu au precizat că au încredere destul de multă şi foarte multă în el.

Pe poziţia a doua în clasamentul încrederii se află primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cu 36,3% încredere destul de multă şi foarte multă, fiind urmat de fostul premier Victor Ponta, cu 24,9% încredere destul de multă şi foarte multă.

Poziţiile a 4-a şi a 5-a din acest clasament sunt ocupate de premierul Marcel Ciolacu, cu 24%, Nicolae Ciucă cu 20%, cei doi fiind urmaţi de liderul AUR George Simion cu 19,8% şi senatoarea Diana Şoşoacă cu 18,5%.

Datele sondajului mai arată că 15,8% dintre români au încredere în fostul premier Dacian Cioloş, 13,5% în Mihai Tudose, în timp ce în liderul USR Cătălin Drulă au încredere circa 9,5% dintre participanţii la studiu.

Totodată, în ceea ce priveşte topul notorietăţii politicienilor români, acesta este condus de Victor Ponta cu 96,4%, fiind urmat de Diana Şoşoacă cu 95%, Marcel Ciolacu cu 94,2%, Emil Boc cu 90,9% şi Mircea Geoană cu 89,1%.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research în perioada 20-25 mai 2024, prin metoda CATI (interviuri telefonice), volumul eşantionului simplu, stratificat fiind de 1.100 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor