Poliţia din Istanbul întrerupe un marş LGBT cu gaze lacrimogene

Poliţia turcă a folosit gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a dispersa un marş organizat de comunitatea LGBT în Istanbul. Manifestanţi anti-homosexuali şi, aparent, islamişti au fost arestaţi.
Poliţia foloseşte gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a dispersa un marş LGBT în Istanbul, 19 iunie 2016.
Poliţia foloseşte gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a dispersa un marş LGBT în Istanbul, 19 iunie 2016. (Captură Foto)

Câteva sute de persoane au înconjurat duminică Piaţa Taksim din Istanbul, unde aproximativ 150 de persoane s-au întâlnit pentru a porni marşul “Trans Pride”, în cadrul unei săptămâni pline de evenimente LGBT (termen care se referă la colectivitatea lesbiană, gay, bisexuală şi transsexuală). Manifestaţiile au fost interzise în piaţă în 2013.

Mass media turcă a raportat că cel puţin 2 persoane au fost arestate după ce forţele de ordine au tras cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a-i dispersa pe cei care voiau să pornească marşul.

Invocând temeri legate de securitate, autorităţile turce au anunţat vineri că sunt interzise marşurile Trans Pride, precum şi parada anuală turcă Gay Pride, care a fost programată pentru 26 iunie.

Fiind descrisă ca cea mai mare paradă din lumea musulmană, aceasta a avut loc anual începând cu 2003, atrăgând zeci de mii de persoane.

Tot duminică, 11 manifestanţi anti-LGBT, aparent islamişti, au fost arestaţi pentru că au demonstrat în apropierea Pieţei Taksim.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe