Anchetarea lui Oprea în Parlament, condiţionată de găsirea a 50 de solicitanţi de la două grupuri

Eugen Nicolicea,vicepreşedinte UNPR
Eugen Nicolicea,vicepreşedinte UNPR (Epoch Times România)

Ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, deputatul UNPR Eugen Nicolicea anunţa că o comisie parlamentară de anchetă care să analizeze circumstanţele morţii poliţistului Bogdan Gigină, poate fi înfiinţată doar la solicitarea a cel puţin 50 de parlamentari de la două grupuri.

"Comisia de anchetă se poate înfiinţa la solicitarea a cel puţin 50 de membri din două grupuri parlamentare. Nu se va ajunge la vot dacă nu există cele două grupuri", a declarat Nicolicea după şedinţa grupului parlamentar al UNPR, la care a participat şi Gabriel Oprea.

În ceea ce priveşte propunerea PNL privind audierea lui Oprea în Comisia pentru apărare, Nicolicea a declarat că doar comisia este aceea care poate "să stabilească şi să cheme la audieri potrivit competenţei ei".

Clarificările lui Nicolicea vin în contextul în care liberalii au anunţat că vor depune miercuri în Biroul Permanent al Camerei proiectul pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze circumstanţele în care a murit poliţistul care îl escorta pe vicepremierul Gabriel Oprea.

Mai reamintim că şi partidul lui Mircea Geoană PRSO a lansat o solicitare similară, cerând o comisie de anchetă la nivel parlamentar, care să stabilească dacă vicepremierul Gabriel Oprea a comis un abuz în serviciu, prin folosirea coloanei oficiale într-o situaţie ce nu este prevăzută de lege.