PNL cere excluderea lui Bădulescu din PSD după derapajul la adresa preşedintelui Iohannis

Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu (Captură Video)

Liberalii "somează" PSD-ul să îl excludă de urgenţă din partid pe Aurelian Bădulescu şi să se delimiteze de atacurile acestuia la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. Cererea PNL vine în condiţiile în care social-democratul a postat pe Facebook o fotografie cu Klaus Iohannis modificată astfel încât acesta să semene cu Hitler.

Postarea lui Badulescu
Postarea lui Badulescu (Facebook)

Totodată, PNL acuză că "atacurile suburbane ale unor reprezentanţi ai PSD la adresa preşedintelui Klaus Iohannis sunt revoltătoare şi depăşesc orice limită a polemicii politice, aducând atingere demnităţii umane prin retorica degradantă promovată" şi cere organelor abilitate să se sesizeze.

"Astăzi a fost rândul fostului viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, să lanseze pe o reţea de socializare o imagine abjectă, în care sunt folosite simboluri care aparţin unui regim dictatorial şi criminal din istoria Europei.
Somăm conducerea PSD să ia de urgenţă decizia de excludere din partid a lui Aurelian Bădulescu şi să se delimiteze explicit şi fără echivoc de mesajele promovate de acesta.

În cazul în care reprezentanţii PSD nu se delimitează de mesajele fostului viceprimar este clar că aceasta este, de fapt, o temă explicită a campaniei PSD, singura modalitate în care social-democraţii sunt capabili să desfăşoare competiţia electorală.

De asemenea, solicităm organelor abilitate să se sesizeze cu privire eventualele fapte penale săvârşite de Aurelian Bădulescu, precum şi de alţi reprezentanţi ai PSD care au distribuit mesajele acestuia de pe o pagină de socializare, în raport cu prevederile Legii 217/2015 şi a OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii", transmit liberalii, în comunicatul de presă remis Epoch Times.