Ploieşti: Fost director al ANAF, audiat într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere

Dumitru Constantin, fostul director adjunct al Direcţiei de Informaţii din cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), a fost audiat de procurorii DIICOT Ploieşti, într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere. Prejudiciul se ridică la 12 milioane de euro, informează B1 TV.
Poliţişti (Epoch Times România)
Ana Petrescu
21.11.2012

Dumitru Constantin, fostul director adjunct al Direcţiei de Informaţii din cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), a fost audiat de procurorii DIICOT Ploieşti, într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere. Prejudiciul se ridică la 12 milioane de euro, informează B1 TV.

În prezent, Dumitru Constantin este director adjunct în cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog şi este cercetat ca făptuitor în dosarul pe care îl instrumentează procurorii DIICOT Ploieşti, dosar în care este implicat un grup infracţional profilat pe evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune cu produse petroliere.

Procurorul Ionuţ Botnaru, şeful DIICOT Ploieşti a precizat că fostul director adjunct din cadrul ANAF este suspect în acest dosar, fapt pentru care va fi cercetat în stare de libertate.

Membrii grupării au utilizat douăzeci de societăţi comerciale pentru a obţine beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat, potrivit DIICOT.
Suspecţii achiziţionau subprodus petrolier de la furnizori reali, după care, prin firmele administrate de mai mulţi membri ai grupului infracţional, se schimba calitatea mărfii, scriptic, din combustibil lichid uşor în motorină, după care se factura motorină către firmele deţinute de către liderul grupului, Florin Silviu Teodosiu sau de către alte persoane indicate de acesta, după care marfa era vândută către diferiţi beneficiari drept motorină.

Inculpaţii mai foloseau o metodă care consta în cumpărarea motorinei de la societăţi aflate în insolvenţă care erau scutite de plata TVA, de către firmele aparţinând membrilor grupului infracţional, după care aceasta era vândută către firmele administrate de Teodosiu, în preţ fiind inclus TVA.

Teodosiu Florin Silviu, liderul reţelei, împreună cu un alt membru al grupului infracţional, au fost arestaţi preventiv pe data de 13 noiembrie, în urma a şase descinderi organizate de anchetatori în Bucureşti, Râmnicu Vâlcea şi Câmpina, la domiciliile suspecţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor