Ploaie de amenzi după Congresul PSD. "Nu vom pleca capul în faţa infractorului Dragnea"

După Congresul PSD din 10 martie, mai mulţi protestatari au fost amendaţi pe motiv că au scandat lozinci. Printre cei amendaţi se numără şi un cetăţean surdomut.
Flashmob la Congresul PSD
Flashmob la Congresul PSD (Epoch Times)

Jandarmeria a distribuit o ploaie de amenzi participanţilor la protestul ce a avut loc la Sala Palatului în ziua Congresului Extraordinar al PSD. Amenzile, în genere în cuantum de 500 de lei, au fost date în principal pentru "participare la contramanifestaţie şi scandări de lozinci împotriva persoanelor care-şi desfăşurau legal activitatea la Congresul PSD". O persoană care, pe lângă scandări de lozinci, a mai şi afişat mesajul scris Liviu Dragnea reales la al XIV-lea congres, s-a lipit de o amendă dublă, 1000 de lei. Culmea, un cetăţean surdomut, Ioan Duia, acuză că fost şi el amendat tot pentru scandare de lozinci, cu suma de 2000 de lei.

Proces verbal amenda Duia Ioan
Proces verbal amenda Duia Ioan (Epoch Times)

Nemulţumiţi de amenzile primite, protestatarii care, reamintim, în ziua Congresului PSD au venit în faţa Sălii Palatului, clădire ce găzduia evenimentul, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de asalturile coaliţiei la putere asupra Justiţiei, acuză o tentativă de intimidare a Jandarmeriei, mai ales că protestul fusese notificat.

"Jandarmeria, sluga PSD, încearcă din nou să ne intimideze prin amenzi abuzive. La Congresul PSD din 10 martie, mai mulţi protestatari au fost amendaţi fără să fie legitimaţi sau avertizaţi, pe motiv că au scandat lozinci împotriva PSD-ului la o contramanifestaţie.

Deşi protestau paşnic, 3 protestatari au fost luaţi şi agresaţi în duba de jandarmerie, apoi duşi la secţie şi amendaţi pe motiv că au strigat termenul "penali" la portavoce. Prin poşta de azi, mai mulţi protestatari primesc amenzi de la Congresul PSD, fără să fi fost legitimaţi. De asemenea, la Congresul PSD am fost martoră când o dubă a jandarmeriei a lovit o protestatară deşi circulaţia era oprită.

După ce protestatara a fost lovită, aceasta a cerut explicaţii şoferului, dar acesta nici măcar nu a coborât din maşină. În schimb, alţi jandarmi au sărit pe protestatară să o agreseze verbal şi să o înlăture de la locul accidentului. Şoferul dubei Jandarmeriei s-a ascuns în spatele dubei, iar în locul lui a venit un alt jandarm.

Nu vom renunţa la proteste şi nu vom pleca capul în faţa infractorului Dragnea. Vom rămâne demni în faţa urmaşilor noştri şi vom respecta memoria înaintaşilor eroi care au murit pentru ca noi să strigăm liberi în faţa nedreptăţii. Jandarmeria încă nu a învăţat nimic din faptul că amenzile lor abuzive au fost contestate şi câştigate în instanţă şi prefera să rămână loială infractorului Dragnea!", a declarat protestatara pentru Epoch Times.

"Vom cere daune morale, apoi (urmează n.r.) Parchetul Militar şi CEDO", scrie la rândul său, pe Facebook Sandu Matei, protestatar care susţine că a notificat protestul la Jandarmerie. Matei a fost amendat cu 500 de lei.

Amendat a fost şi preşedintele ONG-ului Eco Civica, fundaţie vârf de lance în lupta pentru salvarea spaţiilor verzi din Bucureşti. Spre deosebire de colegii săi, care au fost amendaţi cu 500 de lei, Niculae Rădulescu Dobrogea a primit o amendă de 1000 de lei pentru că afişa şi un mesaj: Liviu Dragnea reales la al XIV-lea Congres.

"Sunt urmărit de Securitate dinaintea naşterii lui Dragnea. M-a preluat Jandarmeria cu care am mai câştigat un proces în 2009 (martor, Nicuşor Dan). Apoi am fost lovit în Piaţa Universităţii tot de Jandarmerie la 7 Decembrie 2012 când împreună cu alţi ecologişti am protestat împotriva brutalităţilor Jandarmeriei la Pungeşti. După 3 ani de Penal, acum sunt în Civil cu Jandarmeria.

Le pretind 5000 de lei şi scuze pentru lovirea mea de atunci văzută de 4 martori (cu declaraţii) citaţi la cele 2 procese. Am şi un Certificat Medico-Legal eliberat de IMM. Particip de peste 400 de zile la protestele din Piaţa Victoriei şi la toate Manifestaţiile pentru o Justiţie Dreaptă cât şi pentru apărarea patrimoniului Natural. Eco-Civica, un ONG pe care l-am fondat în urmă cu peste 25 de ani, are ca preocupări principale Protecţia Mediului şi a Patrimoniului. Sunt Inginer Chimist-cercetător şi am lucrat 28 de ani în Cercetare la Institute ale Academiei şi apoi la ICECHIM, unde în 1989 am descoperit în biroul securistei locco, Proces Verbal Predare Primire Reţea Informatori, pe care l-am dat publicităţii. Şi multe altele..", a declarat dl Rădulescu Dobrogea pentru Epoch Times, adăugând că va contesta în instanţă amenda.

proces verbal
proces verbal (Epoch Times)

Reamintim că sute de protestatari s-au strâns la Sala Palatului, locul unde s-a ţinut Congresul PSD, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de partid şi de liderul său Liviu Dragnea. Chiar la începutul protestului, comunităţile Rezistenţa, Insistăm, Corupţia Ucide, Iniţiativa România şi VăVedem din Bucureşti, trei dintre manifestanţi, toţi trei de la Corupţia Ucide, au fost ridicaţi de jandarmi şi băgaţi în dubă, pe motiv că ar fi scandat la portavoce. Mai multe informaţii pot fi accesate aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne