"Daca alegeţi mafia, pierdeţi România!"- Flashmob lângă Congresul PSD. Trei protestatari săltaţi de jandarmi

Hârtie igienică, pastă şi periuţă de dinţi, săpun, prosop şi alte produse utile la puşcărie sunt parte din produsele cu care liderii PSD vor fi întâmpinaţi la congresul de sâmbătă. Plus alte surprize.
Flashmob la Congresul PSD
Flashmob la Congresul PSD

UPDATE. Sute de protestatari s-a strans la Sala Palatului, locul unde se ţine Congresul PSD, pentru a-şi exprima nemuţumirea faţă de partid şi de liderul său Liviu Dragnea.

"Dragnea, demisia!", Hoţii, hoţii", "PSD, ciuma roşie!" şi "DNA, să vină să vă ia!", a striga mulţimea.

"La un moment dat poporul se va răscula împotriva voastră. Să vă vedem atunci pe unde veţi fugi ca nişte şobolani", a declarat un protestatar.

"Sunt manipulaţi de un puşcăriaş domnule, de un puşcăriaş, este inadmisibil", a afirmat un alt manifestant.

Chiar la începutul protestului, trei dintre manifestanţi au fost ridicaţi de jandarmi şi băgaţi în dubă, pe motiv că ar fi scandat la portavoce.

Flashmob la Congresul PSD
Flashmob la Congresul PSD

* * *

În timp ce social-democraţii lui Dragnea se pregătesc pentru congresul de sâmbătă, cetăţenii nu stau nici ei cu mâinile în sân. Pe Facebook a fost deja anunţat un flashmob pentru a le aminti lui Liviu Dragnea şi colegilor acestuia că societatea civilă este cu ochii pe ei.

"În data de 10 Martie, vom avea ocazia să-i privim în ochi pe cei care ne-au minţit de aproape 3 decenii şi care de mai bine de un an de zile încearcă să salveze membrii partidului de închisoare, decapitând Justiţia", scriu organizatorii evenimentului.

Concret, flashmob-ul intitulat simbolic "Congresul Extraordinar al Corupţilor din România: Partidul Simulăm Democraţia" va avea loc la Sala Palatului, în data de 10 martie, la ora 11, şi va consta din două părţi.

Vor fi două acţiuni :

1. La ora 10.30 vom face o acţiune tip #VăVedem îi vom aştepta la intrarea în Sala Palatului cu pancarte pe care vor fi scrise minciunile pe care le-au spus atât în campania electorală cât şi în peste un an de guvernare. O să fie un protest mut, asemănător cu acţiunea celor de la VăVedem din Sibiu.

2. După flashmob-ul #VăVedem - până când se va termina congresul îi vom fluiera, huidui şi vom aduce la noi găleţi pline cu alimente de bază, care urmează să treacă printr-o nouă scumpire (lapte, ouă, ulei, faină, mălai, roşii, pâine, carne etc.) .

*Toate produsele vor fi donate unor nevoiaşi

Astfel le vom atrage atenţia că nivelul de trai din România este din ce în ce mai scăzut, că sunt incompetenţi şi că tot noi, cetăţenii de rând, ne-am săturat să fim furaţi şi că suntem sătui să ne risipească banii. Salariile nu au fost mărite după modificările codului fiscal. Corupţia şi inflaţia din România au ajuns la cote istorice, la fel şi cursul valutar (valoarea unui euro se apropie de 4,7 lei).

Sunt anunţate creşteri semnificative în perioada imediat următoare la alimentele de bază. Creşteri care se datorează scumpirii carburanţilor, a instabilităţii economice, a incompetenţei şi eşecurilor guvernamentale ale PSD. (Probabil că suntem singura ţară din lume care a schimbat trei guverne în decursul unui an)", se anunţă pe pagina de Facebook a evenimentului.

De asemenea, organizatorii evenimentului (comunităţile Insistăm, Corupţia Ucide, Iniţiativa România şi VăVedem din Bucureşti) le transmit cetăţenilor care doresc să participe, să vină la ei "cu produse care vor fi de ajutor la închisoare (hârtie igienică, pastă şi periuţă de dinţi, săpun, prosop, etc).

Nu în ultimul rând, organizatorii fac apel la comportament paşnic, reamintind că persoanele care aruncă cu obiecte sau alimente (ouă, hârtie igienică, roşii etc) RISCĂ să fie AMENDATE (între 100-500 lei - legea 61/1991 art.2 - pct 4).

Protestul în sine nu ar trebui însă să fie pasibil de amenzi căci, potrivt articolului 3 din Leg. 60/1991, cetăţenii au dreptul de a protesta lângă o instituţie publică iar Sala Palatului este o instituţie publică, susţin organizatorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne