Platforma DA, către Procuratura Generală: Igor Dodon să fie tras la răspundere pentru abuz în serviciu, exces de putere şi trădarea de patrie

Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Platforma DA a depus joi, 22 octombrie, un denunţ la Procuratura Generală în care solicită examinarea acţiunilor preşedintelui sub aspectul trădării de patrie după ce în spaţiul public a apărut o investigaţie în care se arată că preşedintele Igor Dodon ar fi agent al Rusiei care a transmis documente confidenţiale generalului Serviciului rus de Informaţii Externe, Vladimir Cernov, coordonator al reţelei de agenţi ai Kremlinului din statele vecine.

În cadrul unui briefing organizat în faţa Procuraturii Generale, Andrei Năstase a declarat că situaţia este extrem de gravă, întrucât R. Moldova a devenit în ultimii ani un poligon experimental pentru forţele străine care îşi fac de cap pe teritoriul ţării.

„Igor Dodon pare a fi o marionetă aflată în mâinile celor care îşi bat joc de cetăţenii Republicii Moldova. Actualele alegeri dovedesc că structurile noastre de securitate sunt într-un colaps total sunt incapabile să vegheze suveranitatea R. Moldova. Fiecare face ceea ce vrea. Însuşi Dodon fiind anexa unor interese străine la noi în ţară”, a adăugat liderul Platformei DA.

Procuratura Generală are obligaţia de a investiga informaţiile apărute în spaţiul public în privinţa şefului statului, dar şi cea suplimentară acumulată de către echipa noastră de jurişti, a notat deputatul Platformei DA Dinu Plângău, prezent la eveniment.

Denunţul depus cere procurorilor să examineze acţiunile preşedintelui Igor Dodon, prin prisma articolelor penale 327, 328, 337 fiind vorba de abuz în serviciu, exces de putere şi trădare de patrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe