„Plan diabolic.” Ala Nemerenco: Legile votate noaptea de PSRM-Şor provoacă o lovitură fatală sistemului farmaceutic din R. Moldova

Medicamente anti-inflamatorii
Medicamente anti-inflamatorii (KAREN BLEIER / AFP / Getty Images)

Ceea ce s-a întâmplat miercuri, 16 decembrie, pe timp de noapte în Parlamentul de la Chişinău ne-a lăsat pe toţi fără cuvinte. Peste pământul acesta demult a fost aruncată noaptea, cam de pe la Stalin încoace. După care lista e lungă. Numai în ultimii 30 de ani câţi hoţi instauraţi noaptea şi legi votate noaptea, constată Ala Nemerenco, fostul ministru al Sănătăţii în cabinetul Sandu, menţionând că şi în sistemul de sănătate „s-a bătut ieri un cui!”.

„Ţigări cu foi/cigarillos (apropo, unde sunt ONG-le cândva tare active în acest domeniu?), medicamente neautorizate cât mai multe pentru efectuarea studiilor clinice pe moldoveni; activitate farmaceutică realizată nu de farmacişti; liberalizarea preţurilor la lista de medicamente OTC (care se vând fără reţetă medicală n.r.) acum, în plină pandemie.

Vânzarea medicamentelor în magazine şi de pe dughene ambulante aşa cum se schimba sineala pe cârpe în secolul trecut; eliminarea criteriului geografic şi demografic pentru amplasarea farmaciilor care este un criteriu recomandat de OMS (sub lobby şi stăruinţa personală a deputatului Odnostalko - presupun că e remunerată bine)”, scrie Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

În opinia fostului ministru al Sănătăţii, sistemului farmaceutic din R. Moldova i s-a aplicat o lovitură fatală pe care cetăţenii o vor înţelege puţin mai târziu. „De la farmacişti până la simpli consumatori veţi simţi aceste 'îmbunătăţiri'. Felicitări Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale pentru aşa victorie în distrugerea sistemului. Niciun minister sub alţi miniştri nu a atins aşa cote.”

„Totul seamănă cu un plan diabolic de exterminare a populaţiei!”, a notat, în context, Greta Barbuta de la primăria Chişinău.

Anterior votării legilor menţionate, şi avocatul Iulian Rusanovschi a ţinut să atenţioneze că Partidul Socialiştilor a pierdut lupta cu realitatea şi bunul simţ. Mai mult, deputaţii, probabil, îşi urăsc propriul popor din care fac parte şi pariază pe sănătatea cetăţenilor R. Moldova, ceea ce este monstruos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe