Pilot rus paraşutat în Siria împuşcat de rebeli [video]

Rapoarte media susţin că unul dintre cei doi piloţi ruşi care s-au paraşutat din avionul lovit de armata turcă a fost ucis de rebelii sirieni.
Fumul se ridică de locul în care s-a prăbuşit avionul rusesc doborât de armata turcă, 24 noiembrie 2015.
Fumul se ridică de locul în care s-a prăbuşit avionul rusesc doborât de armata turcă, 24 noiembrie 2015. (Captură Foto)

Conform unui raport al agenţiei de ştiri turceşti Dogan News, unul dintre piloţii ruşi care s-au paraşutat după lovirea avionului a fost executat în timp ce se aflau în aer de către rebelii locali.

Piloţii pot fi văzuţi în cea de-a doua jumătate a materialului video asociat.

Turcia a invocat Articolul Nr. 4 al NATO după ce a doborât avionul rusesc, declanşând o întâlnire de urgenţă cu restul Alianţei.

Conform acestui articol al documentului fondator al NATO: “Părţile se vor consulta împreună oricând, la cererea oricărei părţi a cărei integritate teritorială, independenţă politică sau securitate este ameninţată”.

Acest articol a fost rareori invocat de-a lungul anilor şi utilizarea sa a fost considerată drept un simbol că NATO este îngrijorată de o anumită situaţie.

Turcia a invocat articolul în 2012 după ce unul dintre avioanele sale de luptă a fost doborât în spaţiul aerian internaţional de către regimul sirian. Articolul a fost folosit din nou în iulie 2015 de Turcia după atacul sinucigaş din oraşul Suruc şi intensificarea violenţelor de-a lungul graniţei sale.

Polonia a folosit de asemenea acest articol în martie 2014, după ce Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe