Piedone contestă cauţiunea de 1,5 milioane de lei

Pus sub acuzare în dosarul Colectiv, fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone s-a prezentat luni la Tribunalul Bucureşti. Nu pentru a fi judecat, ci pentru a contesta cauţiunea care i s-a impus.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)
Loredana Diacu
04.01.2016

La intrare în sediul tribunalului, Piedone a declarat că a contestat măsura controlului judiciar pe cauţiune şi are încredere că se va face dreptate, relatează Hotnews.

Reamintim că procurorii DNA a stabilit cauţiunea pentru Piedone la 1,5 milioane lei. Piedone şi-a "plătit" cauţiunea depunând ca garanţie un imobil şi vehicule de epocă.

Primar al sectorului unde funcţiona clubul Colectiv, Piedone a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiei de funcţionare a localului. Ulterior, urmărirea penală pe numele edilului a fost extinsă, acesta fiind acuzat şi de fals intelectual .

Potrivit DNA, în perioada 12 noiembrie 2014 - 30 ianuarie 2015, Piedone şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis un acord şi o autorizaţie de funcţionare necesare desfăşurării activităţii de către o societate comercială (alta decât SC Colectiv Club SRL).

Reamintim că în urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut până acum viaţa 63 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor