Colonel STS susţine că incendiul de la Colectiv a fost provocat: "Se ştia mă! Ştia şeful din Minister… şi Oprea"

Prins în flagrant luând mită de la un investigator sub acoperire, colonelul STS Ştefan Enache, detaşat la Secretariatul General al Guvernului, a fost trimis în judecată recent de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă.
Tragedia de la clubul Colectiv
Tragedia de la clubul Colectiv (Poza Alex Sanda)

În stenogramele din dosar, citate de publicaţia Adevărul, Ştefan Enache, care se ocupa de interceptări şi de bruiaj, face afirmaţii halucinante în timpul unei discuţii înregistrate de procurori.

Colonelul STS susţine că focul de la clubul Colectiv, incendiu soldat până acum cu 63 de morţi, a fost provocat în mod intenţionat, cu alte cuvinte un adevărat act terorist pe teritoriul ţării.

Stenogramele DNA

Investigator sub acoperire: Ne întâlnim undeva la un restaurant, la ceva?

Ştefan Enache: Vii p-aici, treci p-aici, că eu sunt până seara târziu, că sunt cu bugetul, că până termin cu bugetul, m-au căpiat.

Investigator sub acoperire: Da?

Ştefan Enache: Acum e la CSAT plecat. I-am făcut toate mapele. Am tras o mapă uite aşa, toată mapa.

Politician PSD: Mamă vor să vină ăştia să facă revoluţie…

Ştefan Enache: Păi să vină, că eu sunt din 91 aicea, şi m-am săturat, să-i vezi că fac ce fac şi tot o laie merge.

Politician PSD: Dacă nu ne-nţelegem… guvernăm pentru români, guvernăm pentru străini, băga-mi-aş …

Ştefan Enache: Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la… poţi să spui… Eu ştiu ce a fost acolo la… când au dat ăia foc. Eu le-am spus "d-acolo nu scapă nimeni!" Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo. Păi dacă am doctor, bun prieten, care e la Spitalul 9.

Politician PSD: Zici că a fost provocare?

Ştefan Enache: Provocare…

Politician PSD: Provocare, ă?

Ştefan Enache: Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister… Şi Oprea… Păi dacă şi-au dat sms-uri "nu vii în seara asta în club!", unii… Şi eu am prieteni care au fost… specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor…

Politician PSD: I-a stropit, i-a…?

Ştefan Enache: Ce vorbeşti… Şi gazul ăla dezvoltă 2.000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.

Investigator sub acoperire: Mergem să vedem şi blocul ăla?

Ştefan Enache: Da, putem să mergem.

Pentru mai multe detalii despre dosarul în care a fost trimis în judecată colonelul STS intraţi aici.