PÎCCJ, după decizia CCR privind interceptările: Există soluţii pentru continuarea activităţii de urmărire penală

Serviciile nu mai pot face interceptări în dosarele penale, după ce judecătorii CCR au declarat neconstituţională o prevedere din Codul de Procedură Penală care permitea acest lucru.
.
. (Photos.com)

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Ministerul Afacerilor Interne au identificat soluţiile necesare pentru continuarea activităţii de urmărire penală în cauzele în care se apelează şi la mijloacele de investigaţie la care face referire decizia CCR privind efectuarea interceptărilor, pentru a nu fi afectată celeritatea şi eficienţa soluţionării dosarelor, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

"Conducerea Ministerului Public a luat act, în cursul zilei de astăzi, de motivarea deciziei Curţii Constituţionale din data de 16 februarie 2016 potrivit căreia prevederile art. 142 alin. (1) din Codul de procedură penală au fost declarate neconstituţionale. Decizia este obligatorie şi, pe cale de consecinţă, procurorii o vor respecta întocmai", se mai arată în documentul citat.

Totodată, s-a decis efectuarea unei analize periodice a eficienţei soluţiilor identificate şi a impactului asupra activităţii de urmărire penală la nivelul Ministerului Public.

CCR a publicat miercuri mult aşteptata motivare a deciziei prin care a declarat neconstituţională o prevedere din Codul de Procedură Penală ce permitea serviciilor să facă interceptări în dosarele penale. Mai multe detalii aici.