Piaţa Universităţii: ”Nu vrem mega-moschee în Bucureşti”, protest împotriva islamizării

Câteva zeci de oameni au ieşit astăzi în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva mega-moscheei care urmează să fie construită în Bucureşti şi împotriva cotelor obligatorii de refugiaţi impuse de UE, pe baza cărora şi România ar urma sa primească peste 4.000 de imigranţi musulmani.
Protest împotriva construirii "Mega-Moscheei" în Bucureşti. 20 iulie 2015, Piaţa Universitaţii
Protest împotriva construirii "Mega-Moscheei" în Bucureşti. 20 iulie 2015, Piaţa Universitaţii (Epoch Times România)

Câteva zeci de oameni au ieşit astăzi în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva mega-moscheei care urmează să fie construită în Bucureşti şi împotriva cotelor obligatorii de refugiaţi impuse de UE, pe baza cărora şi România ar urma să primească peste 4.000 de imigranţi musulmani.

Pe lângă deja clasicele mesaje ”Nu vrem mega-moschee în România” şi ”Ponta, turcitul. Mândru doar în timpul campaniei”, au fost afişate pancarte cu sloganuri precum ”Îi iubim pe musulmani, dar la ei acasă” sau ”Mega-catedrală ortodoxă la Istanbul”. S-a scandat ”România, stat ortodox”, iar mai mulţi participanţi au criticat la portavoce decizia din Consiliul JAI de a împărţi 120.000 de refugiaţi între ţările membre, susţinând că România nu este obligată să-i ajute pe aceştia şi că ţara noastră riscă o islamizare şi expunerea la atentate teroriste.

”Noi vedem o legătură între aceste cote obligatorii pentru imigranţi impuse de Uniunea Europeană şi proiectul statului turc de a finanţa o mega-moschee la Bucureşti, care va fi chiar cea mai mare din Europa. De ce? Pentru că în urmă cu trei luni de zile se discuta doar despre cote voluntare iar noi am avertizat că acceptarea unor cote voluntare va deschide poarta către cotele obligatorii. Este absolut clar că această mega-moschee nu se face pentru cele câteva mii de musulmani care studiază sau locuiesc în Bucureşti, ci pentru sutele de mii de musulmani care vor veni în România şi în Europa de Est în general, în următorii ani”, a declarat Tudor Ionescu, preşedintele Asociaţiei Noua Dreaptă, unul dintre organizatorii protestului, pentru Epoch Times.

În opinia sa, cotele obligatorii pentru refugiaţi încalcă ”Constituţia României, care la articolul 3 spune că nu pot fi colonizate pe teritoriul României populaţii străine, şi legea azilului care prevede ca fiecare azilant trebuie să facă o cerere, să-şi exprime individual voinţa de a primi azil politic în România, deoarece aceşti refugiaţi amestecaţi cu imigranţi economici sunt relocaţi în România nu pe baza propriei voinţe, ci de strămutări obligatorii de populaţii”. ”Nici ei nu-şi doresc să ajungă şi să trăiască în România, ci în Marea Britanie, Suedia, Germania, dar sunt strămutaţi forţat în ţara noastră, în Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia”, a adăugat Ionescu.

Preşedintele Asociaţiei Noua Dreaptă consideră că ”ori guvernanţii noştri nu au viziunea necesară pentru a face legătura între cotele obligatorii de refugiaţi şi mega-moschee, ori pur si simplu sunt trădători şi nu-i interesează . Iohannis va pleca peste câţiva ani, de Ponta nu vom mai auzi peste câţiva ani, dar aceste sute de mii de imigranţi, dacă vor ajunge în România, vor rămâne aici pentru totdeauna”.

”Vedem cum proiectul numit Statele Unite ale Europei prinde contur. Coudenhove-Kalergi spunea că Statele Unite ale Europei vor apărea atunci când actualele state vor dispărea şi va apărea o nouă civilizaţie eurasiatică. Să nu uităm că fostul preşedinte Traian Băsescu a fost promotorul Statelor Unite ale Europei. Actualii birocraţi de la Bruxelles şi guvernanţi ai statelor europene nu sunt decât rotiţe într-un proiect mai amplu de punere în funcţiune a Statelor Unite ale Europei”, a concluzionat Tudor Ionescu.

La rândul său un alt protestatar a declarat pentru Epoch Times că ”noi nu avem locuri de muncă nici pentru românii care pleacă în străinătate, iar dacă mai vin şi câteva mii de refugiaţi, vor dezechilibra şi mai mult balanţa”.

”Nu mi s-a cerut părerea, şi asta mi se pare o încălcare a democraţiei. Sute de ani au murit strămoşii noştri pentru a apăra credinţa ortodoxă şi acum culmea nesimţirii vor să ne facă cea mai mare moschee din Europa aici”, a explicat Bianca Constantinescu, absolventă a Facultăţii de Limbi Străine, pentru Epoch Times, motivul pentru care a ieşit în stradă. În opinia ei, ”se încalcă conştiinţa strămoşilor noştri Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare. Am uitat că ei au murit pentru credinţa ortodoxă şi pentru acest pământ”.