Guvernul a semnat protocolul pentru construirea mega-moscheii de la Bucureşti

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Guvernul a făcut marţi un nou pas în direcţia realizării controversatul proiect vizând construirea uneia din cele mai mari moschei din Europa la Bucureşti.

Potrivit Mediafax, secretarul de stat Victor Opaschi şi muftiul Muurat Iusuf, au semnat protocolul de predare-preluare prin care Muftiatul Cultului Musulman din România a primit în concesiune, pe o durată de 49 de ani, terenul de 11.295 de metri pătraţi situat pe bulevardul Expoziţiei din Capitală, unde va fi ridicată o moschee.

Conform protocolului, la fiecare trei luni, Muftiatul este obligat să informeze Secretariatul de Stat pentru Culte despre stadiul lucrărilor şi sursele de finanţare ale lucrări. Potrivit muftiului, banii pentru construcţia moscheii vor veni de la guvernul turc şi din donaţii.

Respectarea destinaţiei terenului va fi monitorizată de Secretariatului de Stat pentru Culte până la expirarea protocolului. Potrivit moscheea va avea, pe lângă clădirea propriu-zisă a lăcaşului de cult, mai multe anexe în care va funcţiona un loc pentru spălări rituale, o casă parohială, o bibliotecă şi un centru de asistenţă socială.

Secretarul de stat Victor Opaschi a declarat că terenul dat în concesiune Muftiatului este un gest de normalitate pe care Guvernul l-a făcut faţă de o comunitate religioasă care face parte din istoria şi tradiţia naţiunii române.

La rândul său, muftiul Muurat Iusuf a declarat că acest teren era o necesitate pentru comunitatea musulmană şi a dat asigurări că Muftiatul are doar intenţii bune.

Reamintim că Guvernul Ponta a decis, printr-o hotărâre de guvern, să ofere Muftiatului Cultului Musulmanilor un teren de peste 11.000 de metri pătraţi în Bucureşti, pe o perioadă de 49 de ani, pentru construirea celei mai mari moschei din Europa.

Terenul pe care ar urma sa fie construită moscheea, care va avea o capacitate de 2.000 de persoane, este situat lângă Centrul Expoziţional Romexpo, iar valoarea să se ridică la aproximativ patru milioane de euro.

Proiectul a stârnit numeroase critici, inclusiv proteste stradale. Cel mai vocal critic al deciziei Guvernului privind construirea moscheii, a fost preşedinte Traian Băsescu.
”In momentul în care islamismul se extinde către Balcani şi este declaraţia oficială a Statului Islamic – că vor Balcanii şi să intre către România şi Ungaria – prim ministrul nostru hotărăşte să aprobe construcţia celei mai mari moschei din Europa, pe lângă care să funcţioneze o universitate pentru 6.000 de studenţi. Nu există risc mai mare de securitate naţională decât să aduci studenţi musulmani în România şi de aici să îi şi exporţi prin Europa ca studenţi din România, dintr-o ţară membră a UE. Cred că astfel de decizii sunt cel puţin nesăbuite, dacă nu antinaţionale. Mi se pare o exagerare care trebuie judecată de CSAT şi sper ca un astfel de proiect să nu fie aprobat de statul român”, a declarat Băsescu, invitându-i pe români să îşi imagineze cum ar arată o staţie de metrou din Bucureşti în care, la ore de vârf, un tânăr credincios se detonează în numele lui Allah.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne