Petrescu (MDRT): România va fi mai bine pregătită în negocierile pentru finaţări europene în perioada 2014-2020

Epoch Times România
26.04.2012

Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, afirmă că România va fi mai bine pregătită în negocierile pentru obţinerea de finanţări europene destinate perioadei 2014-2020 deoarece ţara noastră are acum expertiză în domeniu, "nu mai ezită din necunoaştere, ori datorită timidităţii începutului".

"Suntem cei din MDRT în plin proces de studiere a strategiei europene în domeniu, dar şi de informare pe subiect cu orice noutate. Avem, însă, nevoie şi din teritoriu de cât mai multe date privind priorităţile reale ale autorităţilor locale pentru a şti cum şi către ce să dimensionăm strategia noastră de negocieri ori cea de dezvoltare", a precizat ministrul joi la Bacău.

Cristian Petrescu s-a arătat pe deplin convins că anii 2014-2020 se vor constitui într-o reuşită a Românie pe plan investiţional ca urmare a utilizării banilor europeni.

"Va fi o reuşită de care vor beneficia nu numai romanii, ci chiar şi europenii ca urmare a deschiderii de noi afaceri, creşterii competitivităţii produselor prin colaborare şi interese comune, ori punerii în valoare a turismului românesc", a mai spus ministrul.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, a semnat joi, împreună cu primarul Bacăului, Romeo Stavarache, contractele de finanţare din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional - Regio pentru patru noi proiecte de modernizare a municipiului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor